Ρωσίδα έφηβη είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης- Για αναρτήσεις που επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρωσίδα έφηβη είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης- Για αναρτήσεις που επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία Facebook Twitter
0

Η Ολέσια Κριβτσόβα έχει ένα τατουάζ κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν στον ένα αστράγαλο και στον άλλον ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που καταγράφει κάθε κίνησή της. Η 19χρονη Ρωσίδα πρέπει να το φορά καθώς είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, κατηγορούμενη για αναρτήσεις στα social media που σύμφωνα με τις αρχές «δυσφημούν» τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και «δικαιολογούν» την τρομοκρατία. 

Το όνομα της Κριβτσόβα μπήκε στη λίστα με τους τρομοκράτες και εξτρεμιστές- μαζί με στελέχη του ISIS, της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν- επειδή ανάρτησε ένα story στο Instagram για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, τον περασμένο Οκτώβριο και επειδή επέκρινε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η φοιτήτρια πανεπιστημίου του Αρκανγκέλσκ αντιμετωπίζει επίσης ποινικές κατηγορίες για «δυσφήμηση» του στρατού, επειδή φέρεται να αναδημοσίευσε ανάρτηση που ήταν επικριτική για τον πόλεμο στην Ουκρανία στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης VK. 

Αυτή τη στιγμή, είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό στο διαμέρισμα της μητέρας της και της έχει απαγορευθεί να μπαίνει στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιεί άλλους τρόπους επικοινωνίας. 

«Η περίπτωση της Ολέσια δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία», δήλωσε ο δικηγόρος της, Αλεξέι Κίτσιν, μιλώντας στο CNN. 

Η έφηβη μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως τριών ετών για τη «δυσφήμηση» του των ενόπλων δυνάμεων και έως επτά έτη σύμφωνα με τον νόμο περί δικαιολόγησης της τρομοκρατίας. Όμως, η υπεράσπιση ελπίζει σε πιο ήπια ποινή, όπως η επιβολή προστίμου.  

Ρωσίδα έφηβη είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης- Για αναρτήσεις που επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία Facebook Twitter

Έφοδος στο σπίτι της με μια βαριοπούλα 

Στις 26 Δεκεμβρίου η αστυνομία έκανε έφοδο στο διαμέρισμα όπου ζούσε η 19χρονη με τον σύζυγό της, σύμφωνα με την μητέρα της, Νατάλια Κριβτσόβα. 

Τους ανάγκασαν να πέσουν με το πρόσωπο στο πάτωμα και τους απείλησαν με μια βαριοπούλα, με την οποία της είπαν ότι της στέλνει «χαιρετίσματα» η Wagner, συμπληρώνει η μητέρα της 19χρονης. 

«Η Ολέσια ήταν πολύ τρομαγμένη επειδή είχε δει ένα βίντεο στο οποίο ένας κρατούμενος δολοφονήθηκε με βαριοπούλα», περιέγραψε μητέρα της. Στο βίντεο στο οποίο αναφέρθηκε, μισθοφόροι της Wagner- η οποία στρατολογεί κρατουμένους για τον πόλεμο- φέρονται να εκτέλεσαν πρώην κατάδικο, τον Γεβγκένι Νούζιν, με μία βαριοπούλα, όταν εκείνος επιχείρησε να διαφύγει. «Ο προδότης έλαβε την παραδοσιακή ποινή της Wagner», ανέφερε η περιγραφή του βίντεο. 

«Το κράτος έχει κάποιες περίεργες πολιτικές: οι κρατούμενοι πηγαίνουν στον πόλεμο και τα παιδιά πάνε στη φυλακή», σχολίασε η Νατάλια Κριβτσόβα. 

Κατά την άποψή της, η κυβέρνηση προσπαθεί να προειδοποιήσει τους πολίτες και ουσιαστικά «μαστιγώνει δημοσίως» την κόρη της, επειδή δεν κράτησε για τον εαυτό της τις απόψεις της. «Ζούμε στο Αρκανγκέλσκ, πολύ μακριά από τη Μόσχα. Δεν υπάρχουν πλέον διαμαρτυρίες εδώ, οπότε προσπαθούν να στραγγαλίσουν ότι έχει απομείνει», ανέφερε. 

Ρωσίδα έφηβη είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης- Για αναρτήσεις που επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία Facebook Twitter

«Μια ανόητη που πρέπει να την στείλουν στο μέτωπο» 

Στέλεχος του Κομμουνιστικού κόμματος στην περιοχή του Αρκανγκέλσκ χλεύασε στην τηλεόραση την  Ολέσια Κριβτσόβα. 

Περιέγραψε την 19χρονη ως μια «ανόητη», η οποία θα έπρεπε να σταλεί στο μέτωπο, στο Ντονμπάς της Ουκρανίας, έτσι ώστε να «κοιτάξει στα μάτια» τους στρατιώτες που πολεμούν από το τάγμα Αρκανγκέλσκ. 

Αυτήν δεν είναι η πρώτη φορά που η Ολέσια Κριβτσόβα μπαίνει σε μπελάδες, επειδή εκφράζει δημοσίως τις απόψεις της. Τον περασμένο Μάιο αντιμετώπισε διοικητικές κυρώσεις, για δυσφήμηση του στρατού, με τη διανομή αντιπολεμικών αφισών. 

Τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά όταν κατηγορήθηκε ότι δυσφημεί τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στα social media, τον περασμένο Οκτώβριο. Μια επανειλημμένη παραβίαση του ίδιου άρθρου μετατρέπεται σε ποινική υπόθεση, ανέφερε ο δικηγόρος της. 

«Η αδυναμία να παραμείνει κάποιος σιωπηλός είναι τώρα μεγάλη αμαρτία στη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλεξέι Κίτσιν.

Με πληροφορίες από CNN
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / WSJ: Τα κράτη του Κόλπου άρουν τους περιορισμούς για την επιχείρηση «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την επανέναρξη της αμερικανικής επιχείρησης καθοδήγησης και επίβλεψης πλοίων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι η μετανάστευση έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε «εκκολαπτήριο» τρομοκρατίας

«Ως γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού και των αξιών του, η Ευρώπη πρέπει να δράσει τώρα και να σταματήσει τη σκόπιμη παρακμή της», σημειώνεται σε σχετικό κείμενο
THE LIFO TEAM
ΜΠΟΝΙ ΤΑΙΛΕΡ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΩΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Διεθνή / Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα η Μπόνι Τάιλερ μετά από επέμβαση στο έντερο

Την Τετάρτη είχε γίνει γνωστό ότι η τραγουδίστρια υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση στο έντερο, με την αρχική ανακοίνωση να αναφέρει ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ότι η ίδια αναρρώνει
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM