Ρωσία: Παραιτήθηκε ο διοικητής του στόλου του Ειρηνικού μετά από ξαφνικό έλεγχο

Ρωσία: Παραιτήθηκε ο διοικητής του στόλου του Ειρηνικού μετά από ξαφνικό έλεγχο Facebook Twitter
Φωτ.: Nexta / Twitter
0

Ο ναύαρχος Σεργκέι Αβακιάντς παύει από διοικητής του Στόλου του Ειρηνικού της Ρωσίας σύμφωνα με δήλωση του πληρεξούσιου εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου στην ομοσπονδιακή περιφέρεια της Άπω Ανατολής, Γιούρι Τρούτνεφ. 

Με βάση τις δηλώσεις του αξιωματούχου, ο Αβακιάντς διορίσθηκε επικεφαλής του επιτελείου που διευθύνει τα κέντρα στρατιωτικής και αθλητικής προετοιμασίας και πατριωτικής διαπαιδαγώγησης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στον Στόλο του Ειρηνικού με όλα τα τμήματά να τίθενται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας. Επί του παρόντος, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει την παραίτηση του διοικητή του Στόλου του Ειρηνικού. 

Σημειώνεται ότι ο ναύαρχος Αβακιάντς τέθηκε επικεφαλής του Στόλου του Ειρηνικού το 2012, προηγουμένως υπηρετούσε στο επιτελείο του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας και εν συνεχεία υπηρέτησε ως πρώτος αναπληρωτής διοικητής του Στόλου του Ειρηνικού.

Τμήματα του στόλου αυτού συμμετείχαν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, το φθινόπωρο του 2022, στρατιώτες που υπηρετούσαν στην 155 μεραρχία του Στόλου του Ειρηνικού της Ρωσίας απευθύνθηκαν στον κυβερνήτη της περιοχής Πριμόριε Όλεγκ Κοζεμιάκο ζητώντας του να πραγματοποιήσει ανεξάρτητο έλεγχο αναφορικά με τις ενέργειες των αξιωματικών που ευθύνονται για επιθέσεις άνευ προετοιμασία και τις μεγάλες απώλειες μεταξύ των στρατιωτών.

Σύμφωνα με δηλώσεις στρατιωτικών, η ταξιαρχία των Πεζοναυτών μέσα σε τέσσερεις ημέρες μαχών έχασε 300 άτομα. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι απώλειες της 155ης ταξιαρχίας δεν υπερβαίνουν το 1% της μάχιμης δύναμης. Αργότερα και άλλες πηγές μεταξύ των οποίων και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι υπήρξαν μεγάλες απώλειες της 155ης ταξιαρχίας του Στόλου του Ειρηνικού στην περιοχή του Ουγκλεντάρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΡΩΣΙΑ ΚΡΗΤΗ

Explainer / «Πολύ δύσκολο το σήμα να έρθει από την Ουκρανία χωρίς δορυφόρους»: Πώς έγινε το χτύπημα στο πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Κρήτης

«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα είχα ανησυχήσει» δηλώνει στη LiFO η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Μαρία Γαβουνέλη
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ
Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM