Ρεκόρ εσόδων για την Apple- 34,6 δισ. $ τα κέρδη, ξεπέρασε τις προβλέψεις

Ρεκόρ εσόδων για την Apple- 34,6 δισ. $ τα κέρδη, ξεπέρασε τις προβλέψεις Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ρεκόρ εσόδων κατέγραψε η Apple το τρίτο τρίμηνο του 2021, παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις ελλείψεις τσιπ. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 123,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο, μία αύξηση της τάξεως του 11% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έσοδα 118,7 δισ. δολάρια. 

Τα κέρδη της Apple αυξήθηκαν κατά 20%, σε 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Αιχμή του δόρατος ήταν για μία ακόμη φορά οι πωλήσεις iPhone, που έφτασαν τα 71,6 δισ., αύξηση 9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο ένα χρόνο νωρίτερα. 

Οι πωλήσεις iPad περιορίστηκαν λόγω των προβλημάτων με τα τσιπ, επεσήμανε ο Τιμ Κουκ σε επικοινωνία με τους επενδυτές. Στα tablet καταγράφηκε μείωση 14% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα. 

Στην Κίνα οι πωλήσεις της Apple αυξήθηκαν κατά 20% και στην υπόλοιπη περιοχή της Ασίας- Ειρηνικού κατά 19%, αν και στην Ιαπωνία κατέγραψαν μείωση 14%. Ο τομέας υπηρεσιών, που περιλαμβάνει το App Store, είδε μεγάλη ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο- 24% πάνω από τον προηγούμενο χρόνο- και έφτασε τα 19,5 δισεκατομμύρια. 

«Παρά την αβεβαιότητα στον κόσμο, υπάρχει ένα πράγματα για το οποίο είμαι σίγουρος: η Apple θα συνεχίσει να βελτιώνεται κάθε ημέρα και με κάθε τρόπο να εκπληρώνει την υπόσχεση για την τεχνολογία στα καλύτερά της», τόνισε ο Τιμ Κουκ και εκτίμησε ότι αυτό το τρίμηνο θα είναι μικρότερα τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, σε σύγκριση με την περίοδο των γιορτών. 

«Η πολύ ισχυρή αντίδραση των καταναλωτών στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες μας που κυκλοφόρησαν πρόσφατα οδήγησαν σε μια διψήφια ανάπτυξη στα έσοδα και τα κέρδη και βοήθησε να σημειωθεί ιστορικό υψηλό στις ενεργές συσκευές», επεσήμανε από την πλευρά του ο Λούκα Μαέστρι, οικονομικός διευθυντής της εταιρείας. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ