Πύθωνας βγήκε ξαφνικά από ράφι με μπαχαρικά στο σούπερ μάρκετ- Και μια 25χρονη τον έσωσε

Πύθωνας βγήκε ξαφνικά από ράφι με μπαχαρικά στο σούπερ μάρκετ- Και μια 25χρονη τον έσωσε Facebook Twitter
Η Ηelaina Alati είναι διασώστρια άγριας ζωής και εξοικειωμένη με τα φίδια. INSTAGRAM
0

Σε επιχείρηση διάσωσης ενός φιδιού μετατράπηκαν τα ψώνια μιας γυναίκας σε σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας, όταν το ερπετό ξεπρόβαλε ξαφνικά από ένα ράφι. 

Η Helaina Alati βρισκόταν σε κατάστημα της αλυσίδας Woolworths όταν ένα μη δηλητηριώδες φίδι, μήκους τριών μέτρων, εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά της. 

Το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ είναι στην άκρη μιας μεγάλης έκτασης με αρκετά πυκνή βλάστηση, στα βορειοδυτικά περίχωρα του Σίδνεϊ.

Ωστόσο η συνάντηση με ένα φίδι, στο διάδρομο με τα μπαχαρικά ήταν το τελευταίο που περίμενε η 25χρονη. Για καλή τύχη και των δύο, η Helaina Alati διασώστρια άγριας ζωής και εξοικειωμένη με τα φίδια.

«Γύρισα απλώς το κεφάλι μου και το φίδι απείχε περίπου 20 εκατοστά από το πρόσωπό μου, και με κοιτούσε», είπε. Αν και αιφνιδιάστηκε, διατήρησε την ψυχραιμία της. Γύρω της δεν υπήρχε κανείς. 

Αναγνωρίζοντας αμέσως πως πρόκειται για πύθωνα, γνώριζε ότι δεν είναι δηλητηριώδης όσο εκείνο έβγαζε απειλητικά την γλώσσα του.

«Με κοιτούσε στα μάτια συνεχώς, σχεδόν σαν να έλεγε: "Μπορείς σε παρακαλώ να με βγάλεις έξω;"», πρόσθεσε. Αφού τράβηξε βίντεο με το φίδι, ειδοποίησε το προσωπικό του σούπερ μάρκετ και προσφέρθηκε να τους βοηθήσει να το βγάλουν έξω.

Πήρε από το σπίτι της μια ειδική τσάντα για μεταφορά φιδιών, επέστρεψε στο κατάστημα, «το άγγιξε απαλά στην ουρά και εκείνο απλώς γλίστρησε μέσα». Στη συνέχεια απελευθέρωσε τον πύθωνα μια περιοχή μακριά από σπίτια, στο φυσικό του περιβάλλον.

«Σαν σκηνή από Χάρι Πότερ»

Εκπαιδευμένη χειρίστρια φιδιών, η Helaina Alati έχει κάνει τουλάχιστον 20 διασώσεις φιδιών στο παρελθόν. Όπως εξηγεί, οι φίλοι της συχνά αστειεύονται μαζί της, και την αποκαλούν «το κορίτσι-φίδι», μια αναφορά σε μια σκηνή στον ζωολογικό κήπο, σε μια από τις ταινίες Χάρι Πότερ όπου συνειδητοποιεί ότι μπορεί να συνομιλεί με φίδια. 

«Είναι σαν να τα ελκύω, ίσως διαισθάνονται πως είμαι άνθρωπος που νοιάζεται και φροντίζει τα ζώα. Για να είμαι ειλικρινής, είναι ό,τι πιο συναρπαστικό συνέβη εδώ και καιρό εν μέσω lockdown. Όλο το προσωπικό τραβούσε φωτογραφίες», σημειώνει.

Όπως εξηγεί, κατά πάσα πιθανότητα το φίδι βρισκόταν στο κατάστημα όλο το βράδυ, μπαίνοντας ενδεχομένως από την οροφή, όπου αρέσει στους πύθωνες να κρύβονται. 

«Πιθανότατα κρυβόταν στο ράφι όλο το πρωί, ενώ δεκάδες κόσμου το προσπερνούσαν, αγοράζοντας μπαχαρικά», προσθέτει. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ