Πρωθυπουργός Μαλαισίας: «Ο λαός της χώρας δεν αποδέχεται δημόσιες εκδηλώσεις των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων»

Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Ο λαός της χώρας δεν αποδέχεται δημόσιες εκδηλώσεις των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Την άποψη πως ο λαός της Μαλαισίας δεν αποδέχεται δημόσιες εκδηλώσεις από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας. 

Τον περασμένο Αύγουστο στη Μαλαισία ελήφθη η απόφαση όσοι φορούν ή πωλούν ρολόγια της ελβετικής μάρκας Swatch με χρώματα του ουράνιου τόξου της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας θα τιμωρούνται με φυλάκιση τριών ετών.  Η απόφαση κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Μαλαισία ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση πριν από τις περιφερειακές εκλογές. Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ αντιμετωπίζει διακρίσεις στη Μαλαισία, όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται παράνομη. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα διώκονται ποινικά, φυλακίζονται ή τους επιβάλλονται σωματικές τιμωρίες.

Μιλώντας σε νέα συνέντευξη στη δημοσιογράφο Christiane Amanpour για το CNN, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ρωτήθηκε για τη στάση της κυβέρνησης πάνω στο θέμα. Επισήμανε ότι ως πρωθυπουργός πρέπει να σεβαστεί τη γνώμη των Μαλαισιανών σύμφωνα με την οποία, όπως είπε, δεν αποδέχονται δημόσιες εκδηλώσεις των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.  «Οι μουσουλμάνοι, οι μη μουσουλμάνοι, οι χριστιανοί, οι ινδουιστές ή οι βουδιστές, έχουν μια συναίνεση σχετικά με αυτό στη χώρα. Δεν το αποδέχονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, είπε ότι ενώ υπάρχει ανάγκη να επιδεικνύεται κάποιος βαθμός ανοχής, πρέπει να αποφεύγεται η παρενόχληση. «Τη συναίνεση του λαού πρέπει να τη σεβαστώ. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί παρενόχληση», πρόσθεσε. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM