Πόλεμος στο Ισραήλ: Τανκς στη Γάζα - Πάνω από 9.700 οι νεκροί κι από τις δύο πλευρές

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Τανκς στη Γάζα - Πάνω από 9.700 οι νεκροί κι από τις δύο πλευρές Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των θυμάτων του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με τον αριθμό πλέον να ξεπερνάει τα 9.700 άτομα. 

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το λεγόμενο υπουργείο Υγείας στη Γάζα, το οποίο ελέγχεται από την Χαμάς, τουλάχιστον 8.306 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς. Μεταξύ αυτών υποστηρίχτηκε πως είναι 3.457 παιδιά. Οι ανεξάρτητοι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν τον αριθμό των θυμάτων που ανακοινώθηκαν από τη Γάζα. Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αμφισβήτησε τον αριθμό των νεκρών στη Γάζα.

Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει ανακοινώσει τουλάχιστον 1.400 νεκρούς. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα επιβεβαιώθηκε πως νεκρή είναι η 22χρονη Σάνι Λουκ

Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Επιθέσεις με τανκς στη Γάζα 

Στο μεταξύ δημοσιογράφος του BBC ανέφερε πως ισραηλινά τανκς κατευθύνονται προς την πόλη της Γάζας από τέσσερις κατευθύνσεις.

Νωρίτερα το BBC επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στη Γάζα, Rushdi Abualouf, ανέφερε ότι πλέον φαίνεται να υπάρχουν λιγότερες αεροπορικές επιδρομές στα νότια της Γάζας από ό, τι πριν. «Παρατηρήσαμε από χθες ότι υπάρχουν λιγότερες αεροπορικές επιδρομές σε αυτή την περιοχή, περισσότερη βοήθεια που έρχεται από την Αίγυπτο. Φαίνεται λοιπόν ότι το Ισραήλ θέλει να επικεντρώσει την επιχείρηση στα βόρεια και την πόλη της Γάζας, όπου τώρα έρχονται άρματα μάχης από τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις».

Επιπλέον κάτοικος της Γάζας μιλώντας στο AFP είπε πως τα τανκς πυροβολούν οχήματα σε δρόμο-«κλειδί». Αναφέρθηκε ότι ένα ισραηλινό τανκ εθεάθη σε κεντρική οδική αρτηρία από το βόρειο προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Το επαληθευμένο από το BBC βίντεο δείχνει ένα τανκ να πυροβολεί ένα αυτοκίνητο που κινείται βόρεια στον δρόμο Σαλάχ αλ-Ντιν, ακριβώς νότια της πόλης της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός έχει αρνηθεί να αποκαλύψει τις θέσεις του.

Μάρτυρες δήλωσαν νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι τανκς είχαν εισέλθει στη συνοικία Ζαϊτούν στις νότιες παρυφές της πόλης της Γάζας. «Έχουν κόψει τον δρόμο Σαλάχ αλ-Ντιν και πυροβολούν κάθε όχημα που προσπαθεί να περάσει από αυτόν», δήλωσε ένας κάτοικος, ο οποίος δεν έδωσε το όνομά του. Το BBC δεν έχει επαληθεύσει ανεξάρτητα τον ισχυρισμό αυτό.

Οι IDF δήλωσαν νωρίτερα ότι έπληξαν 600 στόχους τις τελευταίες 24 ώρες και δεκάδες μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν σε ολονύκτιες συγκρούσεις.

Με πληροφορίες από Guardian και BBC 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM
«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM