Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις εκρήξεις κοντά στη Λβιβ- Χτυπήματα σε Οδησσό και Ζαπορίζια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις εκρήξεις κοντά στη Λβιβ- Χτυπήματα σε Οδησσό και Ζαπορίζια Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με το ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 24 μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι χτυπήθηκε το αεροδρόμιο της πόλης. Το δυτικό τμήμα της χώρας έχει γλιτώσει σε μεγάλο βαθμό από επιθέσεις από τη Ρωσία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στις 06:08 π.μ (τοπική ώρα).

Από φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα social media, ένα μεγάλο σύννεφο καπνού υψώθηκε στην πόλη του Λβιβ που φαίνεται να έρχεται από την κατεύθυνση του αεροδρομίου, 6 χιλιόμετρα, από το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το Chanel 24 εκρήξεις ακούστηκαν και σε Οδησσό και στη Ζαπορίζια ενώ συναγερμός έχει σημάνει σε Κίεβο, Ternopil και στο Volyn στο Λουγκάνσκ.

Την είδηση της έκρηξης στο Λβιβ επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης, Andriy Sadovyi, με μήνυμά του στο Telegram. 

Με πληροφορίες του Reuters/Guardian/BBC/Chanel24 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM