Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Επτά άτομα σκοτώθηκαν μετά από ρωσικό βομβαρδισμό στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Συγκεκριμένα, τρεις ενήλικες και δύο παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο χωριό Τσιρόκα Μπάλκα και δύο ακόμη άνθρωποι στο χωριό Στανισλάβ, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ιγκόρ Κλιμένκο.

«Ένας άνδρας, η γυναίκα του και το 23 μηνών μωρό τους σκοτώθηκαν από τα εχθρικά πυρά πυροβολικού», έγραψε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών στο Telegram. Το 12χρονο παιδί τους νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένο, συμπλήρωσε.

«Μία ολόκληρη οικογένεια σκοτώθηκε στο χωριό Τσιρόκα Μπάλκα», έγραψε ο Ιγκόρ Κλιμένκο, ενώ συνολικά 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού.

Η Γαλλία, από την πλευρά της, καταδίκασε «με τη μεγαλύτερη δριμύτητα» τους βομβαρδισμούς αυτούς, που δείχνουν για μία ακόμη φορά την περιφρόνηση της Ρωσίας προς όλες τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, τον οποίο παραβιάζει κατάφωρα και επανειλημμένως, δηλώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ουκρανία: 500 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου

Σημειώνεται πως η Χερσώνα είναι μία από τις τέσσερις περιοχές της Ρωσίας την προσάρτηση των οποίων διεκδικεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Παραμένει μερικώς υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά γίνεται συστηματικά στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με την ουκρανική εισαγγελία, 500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία και 1.100 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης τον Φεβρουάριο 2022.

Από την άλλη πλευρά του μετώπου, ουκρανικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον θάνατο ενός αμάχου στο χωριό Ζαΐτσεβε, στα εδάφη που ελέγχονται από τη Μόσχα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της περιοχής Μπέλγκοροντ της Ρωσίας ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι έκρηξη που σημειώθηκε σε μπλοκ διαμερισμάτων σήμερα το απόγευμα είναι πιθανόν να οφείλεται σε ουκρανικό μαχητικό drone, ενώ διευκρίνισε ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM