Πωλείται κρασί που έμεινε στο διάστημα για 14 μήνες- Εκτιμάται ότι θα «πιάσει» ένα εκατ. δολάρια

Πωλείται κρασί που έμεινε στο διάστημα για 14 μήνες- Εκτιμάται ότι θα «πιάσει» ένα εκατ. δολάρια Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Αυτό το μπουκάλι κρασί ταξίδεψε στο διάστημα. Και η τιμή που αναμένεται να «πιάσει» είναι ανάλογη: έως και ένα εκατομμύριο δολάρια.

 

Πρόκειται για ένα από τα 12 μπουκάλια που εστάλησαν στο διάστημα τον Νοέμβριο του 2019 και παρέμειναν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για 14 μήνες.

 

Έπειτα από τη διαστημική «περιπέτεια»- στο πλαίσιο ερευνητικού πειράματος- το κρασί ήταν διακριτικά αλλαγμένο, σύμφωνα με τους ειδικούς που το δοκίμασαν.

 

Ο οίκος Christie’s θα πουλήσει το Pétrus 2000 σε ιδιωτική πώληση. «Ωρίμασε σε μοναδικό περιβάλλον», υπογράμμισε ο Τιμ Τίπτρι, διευθυντής του Christie’s για πωλήσεις κρασιών και ποτών. Αυτό το κρασί των 10.000 δολαρίων, που είναι γνωστό για την πολυπλοκότητα και τις μεταξένιες ώριμες τανίνες, μετατράπηκε σε μια επιστημονική καινοτομία, συμπλήρωσε.

 

«Είναι απλά ένα πολύ αρμονικό κρασί που έχει την ικανότητα να ωριμάζει εξαιρετικά. Αυτος ήταν ο λόγος επελέγη για αυτό το πείραμα. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι ήταν απολαυστικό επιστρέφοντας στη Γη», δήλωσε ο Τίπτρι που εκτιμά ότι μπορεί να δώσει κάποιος έως και ένα εκατομμύριο δολάρια για να το αποκτήσει.

 

 

Τον Μάρτιο έγινε δοκιμή στο Ινστιτούτο έρευνας κρασιού στο Μπορντό και ειδικοί το συνέκριναν με ένα ίδιο μπουκάλι κρασιού που είχε παραμείνει σε κελάρι στη Γη. Παρατήρησαν μια διαφορά που ήταν δύσκολο να περιγραφεί. Αυτό που πήγε στο διάστημα ήταν ελαφρώς πιο απαλό και πιο αρωματικό, σύμφωνα με την Τζέιν Άνσον, η οποία γράφει στο Decanter.

 

Όποιος το αγοράσει θα έχει την ευκαιρία να κάνει την ίδια σύγκριση. Το «διαστημικό» κρασί θα πωληθεί σε ξύλινη θήκη μαζί με ένα ίδιο «γήινο» μπουκάλι, ενώ το σετ περιλαμβάνει καράφα, ποτήρια και ένα ανοιχτήρι κατασκευασμένο από μετεωρίτη.

 

Τα υπόλοιπα μπουκάλια που ταξίδεψαν στο διάστημα παραμένουν κλειστά και σύμφωνα με τον Christie’s δεν υπάρχουν σχέδια πώλησής τους αυτή τη στιγμή.

 

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM