Πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα στην Κίνα: 5 νεκροί, αυτοκίνητα έπεσαν στο νερό

Πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα στην Κίνα: Αυτοκίνητα έπεσαν στο νερό - Πέντε νεκροί Facebook Twitter
φωτ. Twitter
0

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα άδειο φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα στη νότια Κίνα την Πέμπτη, προκαλώντας την κατάρρευση μέρους της, μετέδωσαν οι αρχές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ταξίδευε μεταξύ των πόλεων Φοσάν και Γκουανγκζού όταν έπεσε στη γέφυρα Lixinsha, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Το σκάφος «ήρθε σε επαφή με... τις κολόνες της γέφυρας, προκαλώντας την κατάρρευση του οδοστρώματος από πάνω», σύμφωνα με το CCTV.

Πέντε οχήματα έπεσαν από τη γέφυρα, λόγω της σύγκρουσης, δήλωσε το γραφείο ναυτιλιακών υποθέσεων της Guangzhou. Το γραφείο ανέφερε αρχικά ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρία άτομα αγνοούνται. Ένας δημοσιογράφος του CCTV ανέφερε αργότερα ότι το γραφείο είπε ότι "και οι τρεις αγνοούμενοι βρέθηκαν χωρίς ζωτικά σημάδια". Σύμφωνα με το CCTV, μεταξύ των νεκρών ήταν ο οδηγός ενός άδειου λεωφορείου, ο οδηγός ενός ηλεκτρικού σκούτερ και τρία άτομα σε ένα μικρό φορτηγό όχημα.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός πρόσθεσε ότι η σύγκρουση σημειώθηκε «λόγω ακατάλληλων χειρισμών από το πλήρωμα» του πλοίου, που ονομάζεται Lianghui 688.

Άλλοι δύο άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου παραμένουν σε «σταθερή κατάσταση», ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Πρόσθεσε ότι ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου «τραυματίστηκε ελαφρά» στο περιστατικό και ο ιδιοκτήτης του σκάφους είχε τεθεί υπό «έλεγχο».

Η περιοχή όπου σημειώθηκε η σύγκρουση είναι μια μεγάλη βιομηχανική και μεταποιητική περιοχή που διασταυρώνεται από ένα πυκνό δίκτυο ναυτιλιακών δρομολογίων. Παρόμοια ατυχήματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του 2012 όταν ένα νεόκτιστο κρουαζιερόπλοιο έπεσε σε μια γέφυρα στην ανατολική πόλη Wenzhou, χωρίς να προκληθούν θύματα. Το 2007, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα φορτηγό πλοίο χτύπησε μια γέφυρα μήκους 1.600 μέτρων στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, προκαλώντας κατάρρευση τμήματος της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Βαρκελώνη για τη Γάζα: Αναχώρησε ο στολίσκος αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla» με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Από τη Βαρκελώνη για τη Γάζα: Αναχώρησε ο στολίσκος αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla» με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

«Είναι η μεγαλύτερη αποστολή αλληλεγγύης στην ιστορία» με «περισσότερους ανθρώπους και περισσότερα πλοία από οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια μέχρι τώρα να φθάσει στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
«ΗΠΑ και Ρωσία» θεωρούν πως η Ευρώπη «εμποδίζει παρασκηνιακά» το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / «ΗΠΑ και Ρωσία» θεωρούν πως η Ευρώπη «εμποδίζει παρασκηνιακά» το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

«Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες υποστηρίζουν δημόσια την αμερικανική προσπάθεια και επιχειρούν παρασκηνιακά να αναιρέσουν την όποια πρόοδο», σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios
LIFO NEWSROOM
Οι εκδόσεις που απευθύνονται στο LGBTQ+ κοινό αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους διαφημιστές, προειδοποιούν οι εκδότες

Διεθνή / Τα περιοδικά που απευθύνονται στο LGBTQ+ κοινό αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους διαφημιστές, προειδοποιούν οι εκδότες

Η αντι-DEI εκστρατεία στις ΗΠΑ και οι διαφημιστές που αποφεύγουν να συνεργαστούν με τα έντυπα που απευθύνονται στην LGBTQ+ κοινότητα και άλλες μειονότητες
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Η στιγμή που ακτιβίστριες ρίχνουν κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη της Σαγράδα Φαμίλια

Διεθνή / Ισπανία: Η στιγμή που ακτιβίστριες ρίχνουν κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη της Σαγράδα Φαμίλια

Διαμαρτυρόμενες για την κυβερνητική απραξία απέναντι στις καταστροφικές φωτιές, οι δύο γυναίκες έριξαν την μπογιά στην πρόσοψη του διάσημου καθεδρικού ναού και συνελήφθησαν
LIFO NEWSROOM
Η εβδομάδα της κρίσης για την Κίνα: Οι στρατηγικές κινήσεις της στην παγκόσμια σκακιέρα

Διεθνή / Η εβδομάδα της κρίσης για την Κίνα: Οι στρατηγικές κινήσεις της στην παγκόσμια σκακιέρα

Αυτή η εβδομάδα για το Πεκίνο είναι μια ευκαιρία για επίδειξη στρατιωτικής, πολιτικής, και οικονομικής ισχύος, καθώς και της ικανότητας του να προσφέρει εναλλακτικές σε μια απρόβλεπτη εποχή
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Χαμάς επιβεβαιώνει τον θάνατο του στρατιωτικού ηγέτη της, Μοχάμεντ Σινουάρ

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς επιβεβαιώνει τον θάνατο του στρατιωτικού ηγέτη της, Μοχάμεντ Σινουάρ

Η Χαμάς δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του Μοχάμεντ Σινουάρ, αλλά συμπεριέλαβε τη φωτογραφία του μαζί με εκείνες άλλων ηγετών του κινήματος που χαρακτηρίστηκαν «μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Μία ολόκληρη «πόλη» έχει εξαφανισθεί από το 2007 που κηρύχθηκε ο «πόλεμος κατά των ναρκωτικών

Διεθνή / Μεξικό: Μία ολόκληρη «πόλη» έχει εξαφανισθεί από το 2007 που κηρύχθηκε ο «πόλεμος κατά των ναρκωτικών

Περισσότερα από 130.000 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα στο Μεξικό - Διαδηλώσεις σε όλη την χώρα από συγγενείς, φίλους αγνοουμένων, καθώς και ακτιβιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM