Πέθανε ο σεφ Jock Zonfrillo, παρουσιαστής του MasterChef Αυστραλίας

Πέθανε ο σεφ Jock Zonfrillo, παρουσιαστής του MasterChef στην Αυστραλία Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο βραβευμένος σεφ και παρουσιαστής του MasterChef Australia Jock Zonfrillo πέθανε σε ηλικία 46 ετών.

Ο Σκωτσέζος Jock Zonfrillo που παρουσίαζε το MasterChef, είχε συνεργαστεί με παγκοσμίου φήμης σεφ σε διάσημα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο πριν ανοίξει το δικό του στην Αυστραλία.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το Network 10, την ημέρα που επρόκειτο να προβληθεί η πρεμιέρα της σεζόν του 2023 του MasterChef.

Ο Jock Zonfrillo ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερα παιδιά, τα οποία σε ανακοίνωση της οικογένειας ανέφεραν ότι οι καρδιές τους «έχουν κομματιαστεί» από τη θλίψη.

«Τόσες πολλές λέξεις μπορούν να τον περιγράψουν, τόσες πολλές ιστορίες μπορούν να ειπωθούν... για όσους πέρασαν από το δρόμο του, έγιναν συνοδοιπόροι του ή είχαν την τύχη να είναι η οικογένειά του, κρατήστε αυτόν τον περήφανο Σκωτσέζο στις καρδιές σας όταν θα πίνετε το επόμενο ουίσκι σας» είπε.

Ο σεφ Jock Zonfrillo βρέθηκε νεκρός σε ένα σπίτι στη Μελβούρνη, όταν η αστυνομία κλήθηκε να διενεργήσει έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Η αστυνομία της Βικτώριας είπε ότι ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος.

Το Network 10 απέτισε επίσης φόρο τιμής στον σεφ, λέγοντας ότι το χάρισμα, το πάθος και η ιδιόμορφη αίσθηση του χιούμορ του Zonfrillo είχαν εμπνεύσει ένα έθνος οικιακών μαγείρων.

Το MasterChef - το οποίο είναι βιντεοσκοπημένο- δεν θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα όπως είχε προγραμματιστεί, σημείωσε το δίκτυο.

Η ζωή και η καριέρα του Jock Zonfrillo

Γεννημένος στη Γλασκώβη το 1976, ο Jock Zonfrillo άρχισε να εργάζεται σε κουζίνες στα 12 του και στα 15 του έγινε ένας από τους νεότερους μαθητευόμενους που δούλεψαν ποτέ στο πολυτελές θέρετρο της Σκωτίας, το The Turnberry Hotel.

Δύο χρόνια αργότερα άρχισε να εργάζεται για τον βραβευμένο με αστέρι Michelin βρετανό σεφ Marco Pierre White στο διάσημο ξενοδοχείο του Hyde Park.

Όμως, παρά την ανοδική του καριέρα, ο Jock Zonfrillo είχε πει ότι στα εφηβικά του χρόνια έμεινε άστεγος και ήταν εθισμένος στην ηρωίνη. Έγραψε εκτενώς για τις μάχες του με τον εθισμό στα ναρκωτικά στα απομνημονεύματά του το 2021, Last Shot.

Είπε ότι γύρισε σελίδα στη ζωή του μετακομίζοντας στην Αυστραλία το 2000. Συνέχισε να ανοίγει εστιατόρια, με το πιο επιτυχημένο - το βραβευμένο Restaurant Orana της Αδελαΐδας - που άνοιξε το 2013.

Το 2019, ανακοινώθηκε ως ο παρουσιαστής του MasterChef Australia.

Ωστόσο η καριέρα του Jock Zonfrillo αντιμετώπισε και εκεί προβλήματα. Το Orana έκλεισε το 2020 με χρέη εκατομμυρίων δολαρίων και το Last Shot επικρίθηκε ως ανακριβές από πρώην συναδέλφους του, συμπεριλαμβανομένου του Pierre White.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM