Πάπας: Το ευαγγέλιο κηρύσσεται με γλυκύτητα και όχι με το ραβδί του ιεροεξεταστή

Πάπας: Το ευαγγέλιο κηρύσσεται με γλυκύτητα και όχι με το ραβδί του ιεροεξεταστή Facebook Twitter
1

Ακόμα ένα μετριοπαθές κήρυγμα είχαμε σήμερα από τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας, ο οποίος μίλησε στην τελετή μακαριοποίησης ενός εκ των ιδρυτών του τάγματος των ιησουϊτών, του Γάλλου Πιερ Φαβρ. Ο Πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε υπέρ της κήρυξης του ευαγγελίου με "γλυκύτητα" και όχι με "χτυπήματα από το ραβδί του ιεροεξεταστή.

"Η σκέψη μου ταξιδεύει στον πειρασμό στον οποίο μπορούμε να μπούμε, κάποιες φορές, όταν επιχειρούμε να κηρύξουμε του Ευαγγελίου με χτυπήματα ράβδου που θυμίζουν Ιερά Εξέταση, με καταδίκες. Είναι λάθος, το Ευαγγέλιο κηρύσσεται με γλυκύτητα, με πνεύμα αδελφοσύνης, με αγάπη", τόνισε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Μιλώντας ενώπιον ιησουιτών, ο 77χρονος Φραγκίσκος πρόσθεσε ότι "μόνον η ανησυχία, η διαρκής τάση προς την αναζήτηση του Κυρίου, μπορεί να φέρει την ειρήνη στην καρδιά ενός ιησουίτη", αφού η πραγματική πίστη προϋποθέτει πάντα για όλους "μια βαθιά επιθυμία αλλαγής του κόσμου στον οποίο ζούμε", όπως αυτή του Πιερ Φαβρ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια