Ουκρανία: Στην Λβιβ δοκίμασαν μεγάφωνα για την αναγγελία μηνυμάτων -Εάν κοπεί το Ίντερνετ, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο

Δρόμος στην Λβιβ Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ: Gaelle Girbes/Getty Images
0

Στην πόλη Λβιβ της μακρινής δυτικής Ουκρανίας, η τοπική αστυνομία δοκίμασε σήμερα ένα εναλλακτικό σύστημα δημοσίων ανακοινώσεων, χρησιμοποιώντας μεγάφωνα.

Όπως μεταδίδει το Politico, η δοκιμή διεξάγεται σε περίπτωση απότομης διακοπής των άλλων δικτύων επικοινωνίας: του διαδικτύου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Υπενθυμίζεται ότι στην Λβιβ έχει καταφύγει διπλωματικό προσωπικό χωρών, που αναχώρησε από το Κίεβο εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων με τη Ρωσία.

Τύμπανα του πολέμου ηχούν στην Ουκρανία, καθώς το ουκρανικό συμβούλιο ασφαλείας ζήτησε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα λόγω των φόβων επικείμενης ρωσικής εισβολής. «Το ουκρανικό κοινοβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει την απόφαση αυτή εντός 48 ωρών», δήλωσε ο γραμματέας του ουκρανικού συμβουλίου ασφαλείας και εθνικής άμυνας Ολεκσίι Ντανίλοφ σε συνεδρίαση του σώματος αυτού.

Ο κορυφαίος αξιωματούχος ασφαλείας της Ουκρανίας διευκρίνισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιβληθεί σε όλο το έδαφος της χώρας και πέραν των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, όπου ισχύει από το 2014. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει 30 ημέρες και μπορεί να παραταθεί για άλλες 30 ημέρες, σύμφωνα με τον ίδιο, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Βάσει αυτής της απόφασης, οι αρχές θα μπορούν «να ενισχύσουν την προστασία» της δημόσιας τάξης και στρατηγικών υποδομών, «να περιορίσουν την κυκλοφορία μέσων μεταφορών», να εντείνουν την επαλήθευση οχημάτων και αναγνωριστικών εγγράφων πολιτών, ανέφερε επίσης. Πρόκειται για «μέτρα πρόληψης για τη διαφύλαξη της ηρεμίας στη χώρα, για να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία», πρόσθεσε, βεβαιώνοντας ότι «αυτό δεν θα έχει ριζικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή» των Ουκρανών.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ήδη σήμερα την επιστράτευση εφέδρων και κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, η οποία κατηγορείται ότι προετοιμάζει επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά της γειτονικής της χώρας.

Η Μόσχα, η οποία έχει συγκεντρώσει 150.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τους δυτικούς, αναγνώρισε την ανεξαρτησία δύο περιοχών που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, τις αυτοανακηρυχθείσες «δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, και δεν έχει αποκλείσει την αποστολή δυνάμεων εκεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ