Οι Ρώσοι χτύπησαν την Οδησσό με βαλλιστικό πύραυλο: Τουλάχιστον 10 νεκροί και δεκάδες τραυματιες

Οι Ρώσοι χτύπησαν την Οδησσό με βαλλιστικό πύραυλο: Τουλάχιστον 10 νεκροί και δεκάδες τραυματιες Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο απολογισμός του πλήγματος που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, έφθασε τουλάχιστον τους δέκα νεκρούς και τους 43 τραυματίες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης.

Προς το παρόν «δέκα άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 43 τραυματίες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης στην εφαρμογή Telegram. Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Όλεχ Κίπερ, επτά αστυνομικοί, ένας υγειονομικός και δύο κάτοικοι είναι νεκροί. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς και 39 τραυματίες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε μέσω Telegram ότι ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος έπληξε γειτονιά με κατοικίες, και ότι μια πολυκατοικία, ένα κτήριο πανεπιστημίου και ένα διοικητικό κτίριο υπέστησαν ζημιές.

«Δεν πρόκειται για τυχαία πλήγματα – είναι πλήγματα επίδειξης. Ύστερα από τηλεφωνήματα και συναντήσεις με τον Πούτιν, ύστερα από όλες αυτές τις ψευδείς εικασίες στα μέσα ενημέρωσης για υποτιθέμενη ‘αποχή’ από χτυπήματα, η Ρωσία δείχνει αυτό το οποίο την ενδιαφέρει πραγματικά: μόνο ο πόλεμος», δήλωσε.

«Ο εχθρός με ύπουλο τρόπο έστειλε τον πύραυλό του προς κατοικημένη περιοχή, μια περιοχή με εμπορική δραστηριότητα», δήλωσε και ο δήμαρχος της πόλης Γκενάντι Τρουχάνοφ.

Στις πρώτες εικόνες που βιντεοσκοπήθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιεύθηκαν στο Telegram, φαίνονται πτώματα στο έδαφος, οχήματα που έχουν πιάσει φωτιά και ένα κτίριο να έχει τυλιχθεί στην σκόνη και τον καπνό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM