Οι πρώτες δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον από τη Ντάουνινγκ Στριτ: «Όσοι στοιχηματίζουν κατά της Βρετανίας θα χάσουν τα πάντα»

Οι πρώτες δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον από τη Ντάουνινγκ Στριτ: «Όσοι στοιχηματίζουν κατά της Βρετανίας θα χάσουν τα πάντα» Facebook Twitter
1

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι και επισήμως από σήμερα το απόγευμα ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, αφού η βασίλισσα του ανέθεσε τον σχηματισμό κυβέρνησης και εκείνος αποδέχτηκε αυτήν την εντολή.

Στις πρώτες του δηλώσεις έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ ο Τζόνσον τόνισε ότι «εκείνοι που στοιχηματίζουν εναντίον της Βρετανίας θα χάσουν τα πάντα».

Αναφερόμενος στο Brexit, δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς «εάν» και «όμως».

«Η δουλειά μου είναι να κάνω τους δρόμους πιο ασφαλείς (...) Η δουλειά μου είναι να διασφαλίσω ότι τα παιδιά σας θα λάβουν εξαιρετική παιδεία», συνέχισε.

Νωρίτερα, την παραίτησή της από την πρωθυπουργία υπέβαλε επισήμως στη βασίλισσα Ελισάβετ η Τερέζα Μέι, λίγο περισσότερο από τρία χρόνια μετά από την ανάληψη της ηγεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην τελευταία της ομιλία έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ, ακριβώς πριν μεταβεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, η κα Μέι συνεχάρη το διάδοχό της Μπόρις Τζόνσον και του ευχήθηκε καλή τύχη και πολλές επιτυχίες, καθώς θα είναι επιτυχίες της χώρας.

Σημείωσε ότι στην επί σχεδόν δεκαετία διακυβέρνηση των Συντηρητικών η οικονομία της χώρας έχει αποκατασταθεί και οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν μεταρρυθμιστεί, αν και παραδέχθηκε ότι απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η έξοδος από την ΕΕ «με τρόπο που να λειτουργεί για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», ώστε να καταστεί δυνατή μία «ανανέωση» για τη χώρα.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ