Ουκρανία: «Φορτίστε τα πάντα», λένε στους πολίτες - Ετοιμάζονται για πολύωρα μπλακ άουτ

Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για πολύωρα μπλακ άουτ - «Φορτίστε τα πάντα» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Η εθνική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας, Ukrenergo κάλεσε τους πολίτες να «φορτίσουν τα πάντα» εν αναμονή διακοπών ρεύματος λόγω των πυραυλικών χτυπημάτων της Ρωσίας σε καίριες υποδομές. 

Διακοπές έως και τεσσάρων ωρών κάθε φορά θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα την Πέμπτη, δήλωσε ο διαχειριστής του δικτύου της Ukrenergo. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα μπλακ άουτ, η εταιρεία απηύθυνε έκκληση στους Ουκρανούς να εφοδιαστούν με νερό και να διασφαλίσουν ότι έχουν «ζεστές κάλτσες, κουβέρτες και αγκαλιές για την οικογένεια και τους φίλους».

Τα τηλέφωνα, τα power banks, οι φακοί και οι μπαταρίες πρέπει να φορτιστούν, τονίζει η Ukrenergo, σύμφωνα με το BBC. 

Την Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι το 30% των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της χώρας έχει καταστραφεί από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Η Ukrenergo ανέφερε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες σημειώθηκαν περισσότερες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης από ότι σε όλη την προηγούμενη περίοδο του πολέμου από τις 24 Φεβρουαρίου.

Σποραδικές διακοπές ρεύματος έχουν ήδη επηρεάσει τμήματα του Κιέβου και πολλές περιοχές της Ουκρανίας. Οι αρχές κάλεσαν τους Ουκρανούς να μειώσουν τη χρήση ρεύματος τα βράδια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έρικ Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Διεθνή / Μετά τον Ντόναλντ, ο Έρικ Τραμπ: «Δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

Ο 41χρονος μέχρι σήμερα έχει κρατηθεί μακριά από την ενεργό πολιτική, ωστόσο δηλώνει πως αν αποφάσιζε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, «θα ήταν μια εύκολη επιλογή»
LIFO NEWSROOM
Γάμος Μπέζος-Σάντσεζ: Το γαμήλιο πάρτι σε μεσαιωνικό ναυπηγείο με τις ερμηνείες των Lady Gaga και Έλτον Τζον

Διεθνή / Τζεφ Μπέζος: Το γαμήλιο πάρτι σε μεσαιωνικό ναυπηγείο - Θα τραγουδήσουν Lady Gaga και Έλτον Τζον

Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αγάπης στο μικρό νησί Σαν Τζόρτζιο, απέναντι από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, υπό τους ήχους του Ματέο Μποτσέλι, γιου του διάσημου τενόρου Αντρέα Μποτσέλι
LIFO NEWSROOM