Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Πούτιν μόνο αφού διαπραγματευτεί ένα κοινό σχέδιο με τον Τραμπ

Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Πούτιν μόνο αφού διαπραγματευτεί ένα κοινό σχέδιο με τον Τραμπ Facebook Twitter
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα συμφωνήσει να συναντηθεί προσωπικά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόνο μετά τη διαπραγμάτευση ενός κοινού σχεδίου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ζελένσκι πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι το «κλειδί» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος του έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου του πριν από την έναρξη της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέτρεψε τα χρόνια σταθερής υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία αυτή την εβδομάδα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε την Παρασκευή στη Διάσκεψη του Μονάχου ότι η χώρα του θα χρειαστεί να διπλασιάσει το μέγεθος του στρατού της, φτάνοντας το ενάμισι εκατομμύριο στρατιώτες, εάν δεν μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ενώ αναγνώρισε ότι οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία. «Πιστεύω ότι η Ουάσιγκτον δεν είδε ποτέ πραγματικά την Ουκρανία ως μέλος του ΝΑΤΟ, απλώς το συζητούσαν», είπε.

Επίθεση Τζέι Ντι Βανς στην Ευρώπη

Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος έκανε διάλεξη στους Ευρωπαίους αξιωματούχους για την ελευθερία του λόγου και την παράτυπη μετανάστευση στην ήπειρο, προειδοποιώντας τους ότι κινδυνεύουν να χάσουν την υποστήριξη του κοινού αν δεν αλλάξουν γρήγορα πορεία. «Αν τρέχετε φοβούμενοι τους ίδιους τους ψηφοφόρους σας, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η Αμερική για εσάς», είπε.

Η ομιλία του Βανς, και η αναφορά του στον τριετή πόλεμο στην Ουκρανία, ήρθε σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας και αβεβαιότητας για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ. «Στην Ουάσινγκτον, υπάρχει ένας νέος σερίφης στην πόλη. Και υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να διαφωνούμε με τις απόψεις σας, αλλά θα αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά σας να τις προσφέρετε στο δημόσιο χώρο», είπε ο Βανς υπό το χλιαρό χειροκρότημα.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε επίσης τους Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά της παράτυπης μετανάστευσης, λέγοντας ότι το εκλογικό σώμα δεν ψήφισε να ανοίξουν «πύλες σε εκατομμύρια μετανάστες χωρίς έλεγχο».

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρτυρίες για τον φονικό σεισμό 6R στο Αφγανιστάν: «Υπάρχει θάνατος σε κάθε σπίτι, παιδιά και γυναίκες ούρλιαζαν»

Διεθνή / Μαρτυρίες για τον φονικό σεισμό 6R στο Αφγανιστάν: «Υπάρχει θάνατος σε κάθε σπίτι, παιδιά και γυναίκες ούρλιαζαν»

Ένας άνδρας είπε πως 10 συγγενείς του, συμπεριλαμβανομένων των πέντε παιδιών του, σκοτώθηκαν - Τουλάχιστον πέντε ισχυροί μετασεισμοί - Έρευνες σε απομονωμένες, ορεινές περιοχές
LIFO NEWSROOM
Σικάγο εναντίον Τραμπ: Ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος αψηφούν την εθνοφρουρά

Διεθνή / Σικάγο εναντίον Τραμπ: Ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος αψηφούν την εθνοφρουρά

Ο Κυβερνήτης του Ιλινόις και ο Δήμαρχος Σικάγου αντιστέκονται στα σχέδια του Τραμπ για ανάπτυξη στρατού στην πόλη, ενώ οι αντιδράσεις κλιμακώνονται και οι αριθμοί δείχνουν μείωση εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM
Από Λευκός Οίκος σε Χρυσό Οίκο: Το Οβάλ Γραφείο έγινε… Παλάτι των Βερσαλλιών επί Τραμπ

Διεθνή / Από Λευκός Οίκος σε Χρυσό Οίκο: Το Οβάλ Γραφείο έγινε… Παλάτι των Βερσαλλιών επί Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μετέτρεψε το Οβάλ Γραφείο σε… χρυσό παλάτι με πολυτέλειες που διχάζουν την Αμερική. Από πορτρέτα και οικογενειακές φωτογραφίες μέχρι χρυσές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τις Βερσαλλίες
LIFO NEWSROOM
Γάλλοι σοσιαλιστές, ακροδεξιοί και πράσινοι εναντίον Μπαϊρού – Η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή

Διεθνή / Γάλλοι σοσιαλιστές, ακροδεξιοί και πράσινοι εναντίον Μπαϊρού – Η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή

Η κυβέρνηση Μπαϊρού στη Γαλλία κινδυνεύει να πέσει στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα, με σοσιαλιστές, ακροδεξιούς, Πράσινους και κομμουνιστές να δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν κατά, ενώ οι αγορές παρακολουθούν με ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Πάντα μια αβάσταχτη μέρα» - Η κίνηση του αδελφού της στον τόπο ταφής της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Πάντα μια αβάσταχτη μέρα» - Η κίνηση του αδελφού της στον τόπο ταφής της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

Ο λόγος που είναι θαμμένη σε ένα απομονωμένο, ιδιωτικό νησί - «Συμφωνήσαμε όλοι ότι αυτό ήταν το κατάλληλο μέρος για να βρίσκεται η Νταϊάνα» υποστηρίζει
LIFO NEWSROOM
Δύο τρισ. ευρώ σε κίνδυνο: Οι συντάξεις στην Ολλανδία απειλούν τις ευρωπαϊκές αγορές

Διεθνή / Δύο τρισ. ευρώ σε κίνδυνο: Οι συντάξεις στην Ολλανδία απειλούν τις ευρωπαϊκές αγορές

Η μεταρρύθμιση του ολλανδικού συνταξιοδοτικού συστήματος απειλεί να αναστατώσει τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, με 2 τρισ. ευρώ σε κίνδυνο και αβεβαιότητα για επενδυτές και τράπεζες
LIFO NEWSROOM