Ο Τραμπ κατηγορεί τους μετανάστες για την εγκληματικότητα-«Είναι γονιδιακό το θέμα»

Ο Τραμπ κατηγορεί τους μετανάστες για την εγκληματικότητα-«Είναι γονιδιακό το θέμα» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA, αρχείου
0

Συνεχίζοντας την διχαστική ρητορική του που συστηματικά στοχοποιεί μετανάστες, ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε και πάλι όταν δήλωσε ότι μετανάστες στις ΗΠΑ διαπράττουν απεχθή εγκλήματα επειδή «είναι στα γονίδια τους».

Κατά την διάρκεια συνέντευξης και ενώ ασκούσε κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις για την ασφάλεια των συνόρων των ΗΠΑ, ο πρώην πρόεδρος μίλησε, όπως συνηθίζει, για την εγκληματικότητα στις τάξεις των μεταναστών, αυτή την φορά αποδίδοντας την σε έμφυτα γενετικά χαρακτηριστικά. 

«Όταν κοιτάς τις προτάσεις της (της Κάμαλα Χάρις), είναι προφανές ότι δεν έχει ιδέα. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι επιτρέπουμε σε τόσο κόσμο να έρθει σε ένα ανοιχτό σύνορο, 13.000 από αυτούς που έρχονται είναι δολοφόνοί», δήλωσε στον δημοσιογράφο Hugh Hewwit, συνεχίζοντας. 

«Αρκετοί εκ των οποίων έχουν σκοτώσει πάνω από ένα άτομο και τώρα ζουν χαρούμενοι στις ΗΠΑ. Ξέρετε, ένας δολοφόνος, πιστεύω είναι στα γονίδια του. Και έχουμε πολλά κακά γονίδια στην χώρα επί του παρόντος» 

Σύμφωνα με την Καρολίν Λέβιτ, εκπρόσωπο της καμπάνιας του Τραμπ, ο 45ος πρόεδρος «αναφερόταν ξεκάθαρα σε ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ- όχι σε μετανάστες».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει κεντρικό θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας την ασφάλεια στο νότιο σύνορο των ΗΠΑ με το Μεξικό, μη διστάζοντας να υιοθετήσει μη επιβεβαιωμένες θεωρίες συνομωσίας για ναι χλευάσει τις μεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Να σημειώθει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται πως αυστηροποιεί την μεταναστευτική πολιτική της ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, καθώς η Κάμαλα Χάρις επιχειρεί να προβάλει μια πιο σκληρή στάση στο θέμα της μετανάστευσης.

Με πληροφορίες από MSNBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM