Ο τέως πρόεδρος της Νότιας Κορέας αναγκάζεται να αφήσει τα σκυλιά που του δώρισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο τέως πρόεδρος της Νότιας Κορέας αναγκάζεται να αφήσει τα σκυλιά που του δώρισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/CHEONG WA DAE PRESS/HANDOUT
0

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν σκοπεύει να αφήσει δύο σκυλάκια που είχε λάβει ως δώρο από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

Λόγος της απόφασης φαίνεται να είναι οι διαφορές μεταξύ αυτού και της τρέχουσας κυβέρνησης για το ποιος πρέπει να φροντίζει τα ζωάκια. 

Ο Κιμ είχε κάνει δώρο τα σκυλιά στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο κατά τη διάρκεια της συνόδου τους το 2018, η οποία είχε ως στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων των δύο πλευρών. 

Κράτησε τα τετράποδα μέχρι τη λήξη της θητείας του, τον Μάιο, και στη συνέχεια ζήτησε να παραμείνουν τα ζώα υπό τη φροντίδα του, παρότι είναι υπό κρατική ιδιοκτησία. Η απόφαση ήταν θετική και όλα τα έξοδα καλύπτονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υπολογίζεται πως λάμβανε περί τα 1.800 δολάρια τον μήνα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε το γραφείο του υπήρξε μία «αναπάντεχη διαφωνία» μεταξύ της νέας κυβέρνησης και του τέως προέδρου για το ζήτημα. 

«Το προεδρικό γραφείο φαίνεται να είναι αρνητικό απέναντι στην ανάθεση της διαχείρισης των σκύλων στον πρώην πρόεδρο Μουν» ανέφερε το γραφείο του, συμπληρώνοντας πως σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει περιθώριο για διαφωνίες, παρότι θα λυπηθεί πολύ γιατί έχει δεχθεί με τα τετράποδα. 

Η πλευρά του νέου προέδρου, Γιουν Σουκ-γέολ, ανέφερε πως δεν υπήρξε σχετική παρέμβαση από εκείνον στις συζητήσεις. Η οικογένειά του έχει ήδη τέσσερα σκυλιά και τρεις γάτες. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΕΝΕΝΤΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Διεθνή / ΗΠΑ: Δικαστής ακυρώνει τα σχέδια του Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. για αλλαγές στο πρόγραμμα παιδικών εμβολίων

Δικαστής μπλόκαρε τις αλλαγές του Αμερικανού υπουργού Υγείας στο πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, αναστέλλοντας παράλληλα τους διορισμούς του σε συμβουλευτική επιτροπή, σε μια απόφαση που χαρακτηρίζεται σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά των παιδιών
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ CHELSEA ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Διεθνή / Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα από την πώληση της Chelsea

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι έχασε την «τελευταία ευκαιρία» να διαθέσει τα χρήματα για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ, ΧΑΜΕΝΕΪ, ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Από αουτσάιντερ ανώτατος ηγέτης του Ιράν - Η άνοδος μετά από έναν «πόλεμο» διαδοχής

Μετά από έναν ακήρυκτο «πόλεμο» διαδοχής, ανέλαβε την κορυφή της εξουσίας, επιβάλλοντας την ενότητα του ιρανικού κατεστημένου, ενώ ο ίδιος παραμένει ακόμη άφαντος στο κοινό.
THE LIFO TEAM