Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Κέλι για τη στιγμή που έπεσαν οι σφαίρες στον Τραμπ: «Άκουσα το 'ποπ', τον είδα να πέφτει»

Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Κέλι για τη στιγμή που έπεσαν οι σφαίρες στον Τραμπ: «Άκουσα το 'ποπ', τον είδα να πέφτει» Facebook Twitter
Ο Ρεπουμπλικανός Μάικ Κέλι ήταν παρών στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ / Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Κέλι μίλησε στη Wall Street Journal για τη στιγμή που έπεσαν οι πυροβολισμοί εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μάικ Κέλι είπε πως άκουσε το «ποπ, ποπ, ποπ» από τις σφαίρες και μετά: «Τον βλέπω να πιάνει το πλάι του κεφαλιού του και να σκύβει» κι εκείνη τη στιγμή κατάλαβε ότι κάποιος μόλις είχε πυροβολίσει τον Τραμπ. Στο πλήθος ακουγόταν η φράση «κάτω, πέστε κάτω», πριν οδηγηθεί τελικά ο Τραμπ σε ασφαλές σημείο. Τότε, ο νομοθέτης της Πενσυλβάνια στράφηκε στον έλεγχο της ασφάλειας της συζύγου του, των εγγονών του, ενός από τους γιους του και των παιδιών του γιου του για να διαπιστώσει ότι όλοι ήταν καλά.

Ο Τραμπ ήταν αποφασιστικός μετά τον πυροβολισμό, είπε ο Κέλι. «Θα πάμε στο Μιλγουόκι και θα τελειώσουμε αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να τελειώσουμε», είπε λίγες ώρες αργότερα στον Κέλι ο Τραμπ. «Τα λόγια του ήταν δυνατά. Η αποφασιστικότητά του ήταν εκεί, και μπορείτε να δείτε ότι αυτό ήταν ένα είδος ηρεμιστικού για τους ανθρώπους», εξηγεί.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ, καθώς τον έβγαζαν από τη σκηνή που μιλούσε χθες, σήκωσε τη γροθιά του ψηλά για να ενημερώσει τους ανθρώπους ότι είναι εντάξει», είπε ο Κέλι. «Υπάρχει κάτι στην ισχυρή ηγεσία όταν τα πράγματα είναι χαοτικά, που πρέπει να το θαυμάσεις».

Ο Κέλι είπε ότι «η κουλτούρα στην οποία μεγάλωσα φαίνεται να έχει φύγει τώρα». Είπε ακόμα ότι οι ΗΠΑ άρχισαν να μοιάζουν με μπανανία. «Έχετε το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, δεν έχετε το δικαίωμα να είστε ανεύθυνοι. Σίγουρα δεν έχετε το δικαίωμα να καταφεύγετε στη βία», είπε.

Ο Κέλι είπε ακόμα ότι εκείνες τις στιγμές μετά τους πυροβολισμούς άντλησε έμπνευση από κάποιον με τον οποίο καθόταν, την ηλικιωμένη μητέρα του Μαρκ Φόγκελ, ενός Αμερικανού που δίδασκε παιδιά διπλωματών και βρίσκεται σήμερα φυλακισμένος στη Ρωσία. «Προσπαθούσαμε να την προστατέψουμε και εκείνη σήκωσε το βλέμμα και είπε «είμαι καλά»», είπε ο Κέλι. «Ανησυχούσε για τους άλλους ανθρώπους».

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM