O Έλον Μασκ στηρίζει Τραμπ: «Σκληρός όπως ο Ρούσβλετ»

O Έλον Μασκ στηρίζει Τραμπ: «Σκληρός όπως ο Ρούσβλετ» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Έλον Μασκ και Μπιλ Άκμαν στηρίζουν Ντόναλντ Τραμπ με δημόσιες δηλώσεις τους μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ και ο επικεφαλής hedge fund Μπιλ Άκμαν δήλωσαν επίσημα την υποστήριξή τους στον Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σαββάτου, υποστηρίζοντάς τον για πρόεδρο στις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ.

«Υποστηρίζω πλήρως τον Πρόεδρο Τραμπ και ελπίζω για ταχεία ανάρρωσή του», έγραψε ο Μασκ στο X. Σε επόμενη ανάρτησή του, είπε: «Τελευταία φορά που η Αμερική είχε έναν τόσο σκληρό υποψήφιο ήταν ο Θίοντορ Ρούσβελτ».

Ο Μασκ κάλεσε επίσης τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας να παραιτηθεί. Η υπηρεσία αναμένεται να αντιμετωπίσει εκτεταμένη έρευνα μετά την απόπειρα δολοφονίας. Εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι ο Τραμπ είχε πρόσθετη ασφάλεια και πόρους ενώ ταξίδευε για την εκστρατεία και ότι υπάρχει εν εξελίξει έρευνα για το περιστατικό.

Ο Άκμαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του hedge-fund Pershing Square Capital Management, έγραψε επίσης το βράδυ στο X ότι πρόκειται να υποστηρίξει επίσημα τον Τραμπ. Είπε ότι είχε πάρει αυτήν την απόφαση πριν από λίγο καιρό, αλλά δεν ένιωθε την επείγουσα ανάγκη να γράψει γι' αυτό μέχρι τώρα.

Με πληροφορίες από WSJ

σδαδ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από την δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν στην απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Από την δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν στην απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Στην αμερικανική ιστορία τέσσερις πρόεδροι δολοφονήθηκαν, από τον Αβραάμ Λίνκολν το 1865 μέχρι τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι το 1963 - Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρόναλντ Ρήγκαν έγινε το 1981
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Παγκόσμια ανησυχία μετά το χτύπημα ΗΠΑ σε Ιράν - Διεθνείς αντιδράσεις

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαρακτήρισε τα αμερικανικά πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν «επικίνδυνη κλιμάκωση σε μια περιοχή που βρίσκεται ήδη στην κόψη του ξυραφιού»
LIFO NEWSROOM
Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Διεθνή / Πεντάγωνο: «Συντριπτικό πλήγμα» στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - «Ο Τραμπ θέλει ειρήνη»

Με σαφές μήνυμα ότι «δεν επιδιώκεται πόλεμος», αλλά «δεν θα επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε τις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Midnight Hammer»
LIFO NEWSROOM