Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Φωτογραφία αποτύπωσε τη διαδρομή της σφαίρας - Τι λένε οι ειδικοί

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Φωτογραφία αποτυπώνει τη διαδρομή της σφαίρας - Τι λένει οι ειδικοί Facebook Twitter
Φωτ.: Doug Mills/The New York Times
0

Καταγράφοντας την προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια το απόγευμα του Σαββάτου που εξελίχθηκε σε απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Νταγκ Μιλς -βετεράνος φωτογράφος των New York Times- απαθανάτισε τη διαδρομή της σαφίρας που τραυμάτισε στο δεξί αυτί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Μάικλ Χάριγκαν -συνταξιούχος ειδικός πράκτορας του FBI με θητεία 22 ετών- αφού εξέτασε τις εικόνες υψηλής ανάλυσης που κατέθεσε ο Νταγκ Μιλς εκτίμησε πως «δείχνει τη μετατόπιση του αέρα λόγω βλήματος». «Η γωνία φαίνεται λίγο χαμηλή για να έχει περάσει μέσα από το αυτί του, αλλά δεν είναι αδύνατο αν ο ένοπλος έριξε πολλές σφαίρες» συμπλήρωσε.

«Απλά βαλλιστικά μαθηματικά έδειξαν ότι η αποτύπωση μιας σφαίρας, όπως πιθανότατα έκανε ο κ. Μιλς σε μια φωτογραφία, ήταν δυνατή» είπε ο Χάριγκαν. Ο φωτογράφος των New York Times χρησιμοποιούσε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Sony ικανή να καταγράφει εικόνες με ταχύτητα έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες με ταχύτητα κλείστρου 1/8.000 του δευτερολέπτου - εξαιρετικά γρήγορη για τα πρότυπα της βιομηχανίας.

Ο άλλος παράγοντας είναι η ταχύτητα της σφαίρας από το πυροβόλο όπλο. Οι αμερικανικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν στον τόπο του εγκλήματος ένα ημιαυτόματο τουφέκι τύπου AR-15. «Αν ο ένοπλος πυροβολούσε με AR-15, οι σφαίρες διαμετρήματος 5,56 χιλιοστών που χρησιμοποιούν κινούνται με ταχύτητα περίπου 0,975 χλμ ανά δευτερόλεπτο όταν φεύγουν από το στόμιο του όπλου», συνέχισε ο Χάριγκαν.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Φωτογραφία αποτυπώνει τη διαδρομή της σφαίρας - Τι λένει οι ειδικοί Facebook Twitter
Πηγή: The New York Times

«Οι περισσότερες κάμερες που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή εικόνων από σφαίρες εν κινήσει χρησιμοποιούν ειδικές κάμερες εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας που δεν χρησιμοποιούνται συνήθως για την κανονική φωτογράφηση, οπότε η σύλληψη μιας σφαίρας σε πλευρική τροχιά, όπως φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία, θα ήταν μια στο εκατομμύριο και σχεδόν αδύνατο να πιαστεί, ακόμη και αν κάποιος ήξερε ότι η σφαίρα ερχόταν», είπε.

«Δεδομένων των συνθηκών, αν αυτό δεν δείχνει την πορεία της σφαίρας στον αέρα, δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να είναι» σημείωσε ο συνταξιούχος ειδικός πράκτορας του FBI και νυν σύμβουλος στη βιομηχανία πυροβόλων όπλων.

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Τραμπ: «Εάν το Ιράν δεν αφαιρέσει τις νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ, θα υπάρξουν συνέπειες άνευ προηγουμένου»

Η προειδοποίηση Τραμπ, το μήνυμα Νετανιάχου «προς τον λαό του Ιράν» και η στάση της Τεχεράνης εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η πρώην βοηθός του Άντριου ετοιμάζεται να καταθέσει στην Αστυνομία

Η Σάρλοτ Μάνλεϊ φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη μιας μασέζ – φίλης της Μάξγουελ – στο Παλάτι για λογαριασμό του Άντριου, με έξοδα που χρεώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΒΡΟΧΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποίηση ΠΟΥ για τη «μαύρη βροχή» και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία

Πώς συνδέονται οι χημικές ενώσεις που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων και ίσως ορισμένων μορφών καρκίνου
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Πληροφορίες ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φτάνει ανοικτά της Κύπρου

Παράλληλα, φέρεται να ακολουθεί και ελικοπτεροφόρο τελευταίας τεχνολογίας που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 35 ελικόπτερα και έως 450 στρατιώτες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκκενώσεις πολιτών
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Βίντεο από τα γιουχαΐσματα συγκεντρωμένου πλήθους εναντίον τους

Το πριγκιπικό ζεύγος δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες με αφορμή τη μεγαλύτερη βασιλική συγκέντρωση στο Λονδίνο μετά τη σύλληψη του Άντριου - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ
THE LIFO TEAM