Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ προηγείται, μόνο το 24% εμπιστεύεται τον Μπάιντεν, δείχνει γκάλοπ της Pew

Εκλογές στις ΗΠΑ: Εν μέσω αμφιβολιών για την πνευματική κατάσταση του Μπάιντεν, ο Τραμπ προηγείται Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν στο debate της 27ης Ιουνίου / EPA
0

Μετά την κακή επίδοση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου, νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η νέα έρευνα του Pew Research Center, διεξήχθη από την 1η έως την 7η Ιουλίου και δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου - πριν δηλαδή την απόπειρα δολοφονίας στον Ντόναλντ Τραμπ.

Στη δημοσκόπηση του Pew συμμετείχαν 9.424 ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων 7.729 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με την έρευνα του Pew Research Center, το 44% δηλώνει ότι αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, θα ψήφιζε τον  Ντόναλντ Τραμπ. Στη συνέχεια το 40% θα ψήφιζε τον Τζο Μπάιντεν, ενώ το 15% υποστηρίζει τον υποψήφιο του τρίτου κόμματος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ. 

Σημειώνεται πως μετά το ντιμπέιτ, οι αμφιβολίες των ψηφοφόρων σχετικά με την πνευματική κατάσταση του Τζο Μπάιντεν, ενισχύθηκαν. Κατά τα στοιχεία της έρευνας, μόνο το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων, δηλαδή το 24%, υποστηρίζει πως η φράση «πνευματική οξύτητα» περιγράφει αρκετά καλά τον Τζο Μπάιντεν, ενώ περισσότεροι από τους διπλάσιους, το 58% περιγράφουν τον Ντόναλντ Τραμπ ως πνευματικά οξύ.

Ωστόσο, οι ψηφοφόροι πιστεύουν πως τόσο ο Τζο Μπάιντεν όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρούνται «ελαττωματικοί», αν και με διαφορετικούς τρόπους. Αναλυτικότερα οι περισσότεροι ψηφοφόροι περιγράφουν τον  Ντόναλντ Τραμπ ως «κακοπροαίρετο». Ο  Ντόναλντ Τραμπ υπολείπεται του Τζο Μπάιντεν στην ειλικρίνεια, ενώ με μικρότερη διαφορά, στην ενσυναίσθηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων περιγράφει τόσο τον Τζο Μπάιντεν όσο και τον Ντόναλντ Τραμπ ως «ντροπιαστικούς».

Εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του Τζο Μπάιντεν στους 50άρηδες

Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του Τζο  Μπάιντεν μεταξύ των ψηφοφόρων ηλικίας 50 ετών και άνω, με 48% έναντι 39%, ενώ το 11% προτιμά τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ένα πιο μέτριο προβάδισμα μεταξύ των ψηφοφόρων ηλικίας 30 έως 49 ετών, με το 42% υποστηρίζουν τον ίδιο, ενώ 37% υποστηρίζουν τον Τζο Μπάιντεν και 19% τον Κένεντι.

Ο Τζο Μπάιντεν ωστόσο, έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι του Τραμπ μεταξύ των ψηφοφόρων κάτω των 30 ετών, την ώρα που περίπου ένας στους πέντε ψηφοφόρους της ίδιας ηλικιακής ομάδας δηλώνει πως υποστηρίζει τον Κένεντι. Παράλληλα, Ντόναλντ Τραμπ έχει πλεονέκτημα μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων,  ενώ ο Τζο Μπάιντεν έχει ευρύ προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων, της τάξεως του 64% έναντι 13%.

Τέλος και οι δύο ηγέτες ισοψηφούν μεταξύ των ισπανόφωνων ψηφοφόρων, ενώ ο Τζο Μπάιντεν έχει ευρύ προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των Ασιατών ψηφοφόρων.

Με πληροφορίες από pewresearch.org

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM