Ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Μάλτας

Ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Facebook Twitter
EPA
0

Με τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόσεφ Μουσκάτ, συναντήθηκε το Σάββατο ο πάπας Φραγκίσκος.


Ειδικότερα, ο πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε σήμερα τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ παραβλέποντας την έκκληση να ακυρώσει την συνάντηση μαζί του δεδομένης της έμμεσης εμπλοκής του στο σκάνδαλο της δολοφονίας μιας δημοσιογράφου.

Ο Φραγκίσκος συνάντησε τον Μουσκάτ, την σύζυγο και την οικογένειά του σήμερα το πρωί, ανέφερε το Βατικανό, σε μια συνάντηση που ήταν πολύ πιο χαμηλών τόνων σε σχέση με το τι συνηθίζεται όταν πρόκειται για αρχηγούς κρατών.

Συνήθως δεν επιτρέπεται σε δημοσιογράφους να καλύπτουν το γεγονός, το οποίο εκπρόσωπος του Βατικανού είπε ότι είχε προγραμματιστεί μήνες πριν.

Ο Μουσκάτ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα παραιτηθεί από αρχηγός του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στις 12 Ιανουαρίου και μέσα «στις επόμενες ημέρες» θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός. Οι πολέμιοί του ζητούν την άμεση παραίτησή του.

Μια ομάδα Μαλτέζων ακαδημαϊκών έστειλε επιστολή στο Βατικανό με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου, πριν ανακοινώσει ο Μουσκάτ την απόφασή του να παραιτηθεί, καλώντας τον πάπα να ματαιώσει την συνάντηση για να αποφύγει αυτό που χαρακτήρισαν «άσκηση προπαγάνδας» υπέρ του Μουσκάτ.

Η πολιτική σταθερότητα στο μικρό νησί της Μεσογείου έχει κλονιστεί τις τελευταίες εβδομάδες από τον αντίκτυπο της δολοφονίας, το 2017, της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία σκοτώθηκε όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό της.

Ο Μουσκάτ δεν εμπλέκεται άμεσα στην έρευνα, η οποία έχει σημειώσει ραγδαία πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ο μεσάζων, ο οποίος ομολόγησε το σχέδιο δολοφονίας, συνέδεσε ανθρώπους από το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον με απόπειρες συγκάλυψης του εγκλήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ