Ο Μπάιντεν ζήτησε τη «βοήθεια» 15χρονης Ουαλής πρωταθλήτριας του πινγκ πονγκ, στη μάχη για το κλίμα

Ο Μπάιντεν ζήτησε τη «βοήθεια» 15χρονης Ουαλής πρωταθλήτριας του πινγκ πονγκ, στη μάχη για το κλίμα Facebook Twitter
Πηγή φωτό Anna Hursey
0

Η Άννα Χέρσεϊ έχει ζήσει πολλές απρόσμενες καταστάσεις. Εξάλλου έκανε μόλις στα 10 της το διεθνές ντεμπούτο στο πινγκ πονγκ. Δεν περίμενε όμως ότι κάποια στιγμή θα της ζητούσε «βοήθεια» ένας Αμερικανός πρόεδρος.

Η Ουαλή πρωταθλήτρια δεν έχει πάθος μόνο για το πινγκ πονγκ αλλά και για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Εξάλλου, από πέρυσι είναι από τους «συμμάχους» του ΟΗΕ, στο πλαίσιο για την κλιματική δράση στον αθλητισμό.

Τώρα, την εντόπισε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος «ζήτησε» τη βοήθειά της, στην αποστολή του για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο επικοινώνησε με την οικογένεια της 15χρονης την προηγούμενη εβδομάδα, ρωτώντας αν θα βοηθήσει τον Αμερικανό πρόεδρο στην «πιο επείγουσα προτεραιότητα» της διοίκησής του.

Από την Χέρσεϊ ζητήθηκε να μιλήσει στην πρεσβεία, για τη μεταξύ τους συνεργασία με στόχο την προώθηση του μηνύματος για το κλίμα στους νέους. «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μου συμβεί κάτι τέτοιο. Ήμουν πραγματικά έκπληκτη, αλλά και ενθουσιασμένη που μίλησα μαζί τους για αυτό», δήλωσε η 15χρονη στους Times.

Η νεαρή πρωταθλήτρια θα μιλήσει με την Γιάελ Λέμπερτ, τη μεταβατική επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στο Λονδίνο για το πώς μπορεί να βοηθήσει να διαδοθεί το μήνυμα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

«Είμαι λίγο αγχωμένη. Έγραψα κάποιες προτάσεις που μπορώ να της πω και κάνω περισσότερη έρευνα για την κλιματική αλλαγή», δήλωσε.

Η Άννα Χέρσεϊ, με πατέρα Βρετανό και μητέρα Κινέζα, είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στο πινγκ πονγκ. Το ταλέντο της έγινε εμφανές από νωρίς και από τα 6 της χρόνια μετέχει σε εντατικά προγράμματα προετοιμασίας στην Κίνα, όπου έκανε προπόνηση έως και 7 ώρες την ημέρα.

Στα 10 της χρόνια έκανε το διεθνές ντεμπούτο της στους επαγγελματικούς αγώνες του αθλήματος. Ένα χρόνο αργότερα, το 2018, έγινε η νεαρότερη αθλήτρια που έχει μετάσχει ποτέ σε Αγώνες Κοινοπολιτείας.

Το 2019 εγκαταστάθηκε στην Κίνα, για να προπονείται καλύτερα, αλλά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας επέστρεψε στη Βρετανία και γυμνάζεται στο Κάρντιφ μαζί με την εθνική ομάδα Ουαλίας.

Η ίδια, ως άτομο με άσθμα, βιώνει σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Επίσης, ως αθλήτρια που αγωνίζεται σε διεθνές επίπεδο, γνωρίζει πόσο δύσκολος είναι ένας τρόπος ζωής με ουδετερότητα άνθρακα.

«Ταξιδεύω, αλλά πάντα αντισταθμίζω όλες τις εκπομπές άνθρακα», δήλωσε. Εξήγησε ότι υπολογίζει πάντα τις αποστάσεις που καλύπτει με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο και στη συνέχεια χρησιμοποιεί μια ιστοσελίδα για το ενεργειακό αποτύπωμα «που μας λέει πόσα χρήματα να επενδύσουμε σε διάφορα πρότζεκτ».

«Με οικονομία στην ενέργεια, ανακύκλωση, μικρότερη χρήση ορυκτών καυσίμων, με περπάτημα ή χρησιμοποιώντας ποδήλατο αντί για αυτοκίνητο όπου αυτό είναι δυνατό... υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε. Μικρή ή μεγάλη, κάθε αλλαγή και προσπάθεια είναι σημαντική», τόνισε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας

«Δεν είναι παράνομο, αλλά είναι ανήθικο», δήλωσε η Πολίν Μπουαγιέ, αρμόδια για την πυρηνική ενέργεια και την ενεργειακή μετάβαση στο παράρτημα της Greenpeace στη Γαλλία
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

Διεθνή / Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

«Η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, αρκεί να αντιμετωπιστεί με "αξιοπρέπεια και σεβασμό"», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM