Ο Moody’s υποβάθμισε 13 τράπεζες της Τουρκίας: Κίνδυνος για capital controls

Ο Moody’s υποβάθμισε 13 τράπεζες της Τουρκίας: Κίνδυνος για capital controls Facebook Twitter
EPA
0

Ο Moody's προχώρησε στην υποβάθμιση του αξιόχρεου 13 τραπεζών της Τουρκίας, προειδοποιώντας παράλληλα για τον κίνδυνο επιβολής capital controls.

Η υποβάθμιση των 13 τουρκικών τραπεζών έρχεται στον απόηχο της υποβάθμιση του αξιόχρεου των ομολόγων του τουρκικού δημοσίου από το Β1, στο Β2, στις 11 Σεπτεμβρίου, με αρνητική προοπτική, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.

Επίσης, η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το ανώτατο όριο για το αξιόχρεο των καταθέσεων σε ξένο νόμισμα στο Caa1 από Β3 και τη μείωση του αξιόχρεου των ομολόγων σε ξένο νόμισμα στο Β2 από Β1.

Οι προοπτικές για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των καταθέσεων και του χρέους όλων των τουρκικών τραπεζών που αξιολογήθηκαν παραμένουν αρνητικές, σε αντιστοιχία με τις αρνητικές προοπτικές που έχει το αξιόχρεο του τουρκικού κράτους, ανέφερε ο Moody's.

«Οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν τους κινδύνους που σχετίζονται με την ανεπαρκή αντίδραση των αρχών, που κάνει πιο πιθανό η Τουρκία να βιώσει κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε capital controls και περιορισμούς στις εκροές συναλλάγματος», υπογραμμίζει ο Moody's.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ