Ο Μασκ τρολάρει τους επικριτές: Θα αγοράσω την Coca Cola και θα ξαναβάλω κοκαΐνη μέσα

Ο Μασκ τρολάρει τους επικριτές: Θα αγοράσω την Coca Cola και θα ξαναβάλω κοκαΐνη μέσα Facebook Twitter
0

Εν μέσω ανησυχίας για το μέλλον του Twitter στα χέρια του Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη επιδίδεται τις τελευταίες ώρες σε ένα μπαράζ αναρτήσεων με μάλλον ειρωνική διάθεση απέναντι στους επικριτές του. 

«Η επόμενη εξαγορά μου θα είναι η Coca Cola για να ξαναβάλω κοκαΐνη» στο αναψυκτικό, έγραψε ο μεγιστάνας των Tesla και Space X που αγόρασε την πλατφόρμα των σχεδόν 400 εκατομμυρίων χρηστών, έναντι 44 δισ. δολαρίων. 

Ο Μασκ είχε εκφράσει αρκετές φορές την άποψη πως οι ελεγκτές περιεχομένου του Twitter το «παρακάνουν και παρεμβαίνουν υπερβολικά» στην πλατφόρμα, την οποία θεωρεί ως την «de facto πλατεία του διαδικτύου». «Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», λέει ο Μασκ, την ώρα που οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν φόβους για το μέλλον της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα και την επιστροφή μπλοκαρισμένων χρηστών όπως ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Μιλώντας για ελευθερία του λόγου, απλώς εννοώ αυτό που σημαίνει και για τον νόμο. Είμαι κατά της λογοκρισίας που ξεπερνά τα όρια του νόμου. Αν οι άνθρωποι θέλουν λιγότερη ελευθερία έκφρασης, θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να ψηφίσει νόμους. Ως εκ τούτου, το να υπερβεί κανείς τον νόμο είναι αντίθετο στην θέληση του λαού», διαβάζει κανείς στο tweet που ο Μασκ έχει «καρφιτσώσει» στην κορυφή του επίσημου προφίλ του, από τις 26 Απριλίου έως και σήμερα. 

Τα Tweets του συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα: «Για να αξίζει το Twitter την εμπιστοσύνη του κοινού, πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερο, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να ενοχλεί εξίσου την ακροδεξιά και την ακροαριστερά», έγραψε το Μασκ και λίγο αργότερα σχολίασε πως τα ιδιωτικά μηνύματα στο Twitter θα πρέπει να έχουν κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη όπως το Signal, ώστε κανείς να μην μπορεί να κατασκοπεύσει ή να χακάρει τα μηνύματά σας.

Ο Μασκ δεν άφησε ασχολίαστα ούτε κάποια από τα meme για την εξαγορά του αιώνα. 

«Δεν μπορώ να κάνω θαύματα»

Ενδιαφέρον πάντως έχει και η επισήμανση του επιχειρηματία για το κοινωνικό δίκτυο που επιχείρησε να στήσει ο Τραμπ, το Truth Social, χωρίς για την ώρα καμιά ιδιαίτερη επιτυχία. «Το Truth Social (φρικτό όνομα) υπάρχει επειδή το Twitter λογόκρινε την ελευθερία του λόγου».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Διεθνή / Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι η Πόλη της Γάζας αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της Χαμάς - Προειδοποίησε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα εν αναμονή μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM