Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει το Reuters για το «σχέδιο απέλασης 240.000 Ουκρανών προσφύγων»

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει το Reuters για το «σχέδιο απέλασης 240.000 Ουκρανών προσφύγων» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Λευκός Οίκος απάντησε στο δημοσίευμα του Reuters, που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να απελάσει περίπου 240.000 Ουκρανούς πρόσφυγες.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, έγραψε στο Χ: «Αυτά είναι περισσότερα fake news από το Reuters, βασισμένα σε ανώνυμες πηγές που δεν έχουν ιδέα για τι μιλούν. Η αλήθεια: καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί αυτή τη στιγμή».

Επικαλούμενο πληροφορίες από ανώτερο αξιωματούχο του Αμερικανού προέδρου και τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα, το Reuters γράφει για σχέδιο ανάκλησης του προσωρινού νομικού καθεστώτος για εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς που διέφυγαν από τη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της διοίκησης Τραμπ να αφαιρέσει το νομικό καθεστώς από περισσότερους από 1,8 εκατομμύρια μετανάστες. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τρίσια ΜακΛάφλιν, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, ενώ Λευκός Οίκος και ουκρανική πρεσβεία δεν απάντησαν σε αιτήματα του πρακτορείου για σχολιασμό.

Η αμερικανική κυβέρνηση, με εκτελεστικό διάταγμα της 20ής Ιανουαρίου που διαβιβάστηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, σχεδιάζει να ανακαλέσει την άδεια εισόδου και προσωρινής παραμονής βάσει των προγραμμάτων Μπάιντεν περίπου 530.000 Κουβανών, Αϊτινών, Νικαραγουανών και Βενεζουελάνων ήδη από αυτόν τον μήνα, δήλωσαν ο αξιωματούχος του Τραμπ και μία από τις πηγές με γνώση του θέματος.

Οι μετανάστες που στερούνται το καθεστώς άδειας εισόδου και προσωρινής παραμονής τους θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν fast-track διαδικασίες απέλασης, σύμφωνα με email της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE) που είδε το Reuters. Όμως για όσους μετανάστες είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα και εισήλθαν στις ΗΠΑ χωρίς να έχουν γίνει επίσημα «δεκτοί» -όπως συμβαίνει με όσους βρίσκονται στις ΗΠΑ υπό όρους- δεν υπάρχει χρονικό όριο για την απομάκρυνσή τους, αναφέρει το email.

Τα προγράμματα Μπάιντεν ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη δημιουργία προσωρινών νόμιμων οδών για την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Εκτός από τους 240.000 Ουκρανούς που διέφυγαν από τη ρωσική εισβολή και τους 530.000 Κουβανούς, Αϊτινούς, Νικαραγουανούς και Βενεζουελάνους, τα προγράμματα αυτά κάλυψαν περισσότερους από 70.000 Αφγανούς που διέφυγαν από τη χώρα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Διεθνή / Τραμπ: Σχέδιο για τεράστια κέντρα κράτησης μεταναστών σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει το μεγαλύτερο δίκτυο κέντρων κράτησης μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, με στρατιωτικές βάσεις όπως το Fort Bliss να μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις για χιλιάδες κρατουμένους, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
LIFO NEWSROOM
«Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Ανάλυση / «Προσαρμοστικός οπορτουνιστής»: Η διπλωματία της Τουρκίας με τη Ρωσία από τον Εύξεινο Πόντο ως την Αρκτική

Πώς Τουρκία και Ρωσία ισορροπούν ανάμεσα σε συνεργασία και ανταγωνισμό, επεκτείνοντας την επιρροή τους από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αρκτική
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
H Γρενάδα ζητά συγγνώμη και αποζημιώσεις από τον Βασιλιά Κάρολο για κέρδη της μοναρχίας από τη δουλεία

Διεθνή / H Γρενάδα ζητά αποζημιώσεις από τον Βασιλιά Κάρολο για κέρδη της μοναρχίας από τη δουλεία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ο βασιλιάς Γεώργιος Δ΄ κέρδισε προσωπικά από την εργασία σκλάβων σε φυτείες της Γρενάδας. Η χώρα ζητά από τον Βασιλιά Κάρολο συγγνώμη και αποζημιώσεις για το παρελθόν της βρετανικής μοναρχίας στη δουλεία
ΦΩΤ.: GETTY