Ο Ιρανός πρέσβης δεν χαιρέτισε την βασίλισσα Λετίθια- Ειδική αναλύει την κίνηση

Ο Ιρανός πρέσβης δεν χαιρέτισε την βασίλισσα της Ισπανίας-Ειδική αναλύει τους λόγους Facebook Twitter
Φωτ: Getty Images
0

O βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας υποδέχθηκαν το διπλωματικό σώμα στο παλάτι την Τετάρτη. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού ο πρέσβης του Ιράν δεν έσφιξε το χέρι της βασίλισσας.

Συγκεκριμένα, όταν ο πρεσβευτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη Μαδρίτη, Hassan Ghashghavi, πλησίασε το βασιλιά και τη βασίλισσα, έσφιξε το χέρι του βασιλιά Φελίπε, αλλά όχι της βασίλισσας Λετίθια. Ούτε η ίδια η βασίλισσα της Ισπανίας πάντως άπλωσε το χέρι της προς τον πρέσβη, όπως κατεγράφη σε σχετικό βίντεο.

Τι λέει ειδική στην γλώσσα του σώματος

Η ειδική στη γλώσσα του σώματος Judi James μίλησε στην Express.co.uk προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη εκείνη τη στιγμή και αν επρόκειτο για κίνηση «σνομπ» από την πλευρά του πρέσβη.

«Εδώ υφίστανται κανόνες εθιμοτυπίας, που κάνουν αυτήν την κίνηση να φαίνεται λιγότερο ως δημόσια εκδήλωση σνομπισμού και περισσότερο ως τήρηση του ιρανικού κανόνα», αναφέρει.

Στην ιρανική κουλτούρα, οι άνδρες και οι γυναίκες γενικά δεν κάνουν χειραψία, εκτός αν η γυναίκα απλώσει πρώτα το χέρι της και ο άνδρας είναι πρόθυμος να ανταποδώσει τη χειρονομία, αναφέρει η Express.co.uk.

Η ειδικός συνέχισε: «Φαίνεται ότι η γυναίκα είναι αυτή που θα υποκινήσει μια χειραψία, με τον άνδρα να επιλέγει αν θα ανταποδώσει ή όχι». «Αυτό σημαίνει ότι η ασφαλέστερη επιλογή θα μπορούσε να είναι να κάνει ό,τι έκανε η βασίλισσα Λετίσια και να κρατήσει το χέρι της στο πλευρό της» υποστηρίζει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM