Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους» Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε «βαρετή» και ενδιαφέρουσα μόνο για «κακούς ανθρώπους» τη μυστική έρευνα γύρω από τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν, αλλά δήλωσε ότι υποστηρίζει τη δημοσιοποίηση κάθε «αξιόπιστου» στοιχείου, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι θεωρίες συνομωσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει πολιτική κρίση ακόμα και μέσα στη συνήθως πιστή βάση των Ρεπουμπλικανών υποστηρικτών του κινήματος «Make America Great Again» (MAGA), λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν, προκειμένου να προστατεύσει την πλούσια ελίτ με την οποία είχε σχέσεις – μεταξύ αυτών και τον ίδιο τον Τραμπ.

Μία από τις πιο ακραίες θεωρίες που κυκλοφορούν ανάμεσα στους υποστηρικτές του είναι ότι ο Έπσταϊν – ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019 ενώ βρισκόταν σε ομοσπονδιακή κράτηση – δολοφονήθηκε από ισχυρά πρόσωπα για να καλυφθούν οι εμπλοκές τους στα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η υπόθεση Τζέφρι Έπσταϊν θα ενδιέφερε κανέναν», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους το βράδυ της Τρίτης, όταν ρωτήθηκε γιατί οι υποστηρικτές του δείχνουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση. «Είναι μάλλον βαρετή ιστορία. Είναι αηδιαστική, αλλά βαρετή, και δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεται.

Πιστεύω πως μόνο κακοί άνθρωποι, μαζί με τα fake news, θέλουν να συνεχίσουν κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. «Αλλά αν υπάρχει αξιόπιστη πληροφορία, ας τη δώσουν», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI ανακοίνωσαν ότι η επανεξέταση των φακέλων επιβεβαίωσε ότι ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε και πως δεν υπάρχει λίστα με πελάτες του που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Συντηρητικοί σύμμαχοι του προέδρου έχουν στρέψει την οργή τους κατά της γενικής εισαγγελέως, Πάμ Μπόντι, η οποία ηγείτο της υπόθεσης, καθώς είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι «η λίστα των πελατών του Έπσταϊν είναι πάνω στο γραφείο μου για έλεγχο». Πολλοί άλλοι γνωστοί συντηρητικοί έχουν ζητήσει από τον Τραμπ να δημοσιοποιήσει όλα όσα είναι γνωστά για τον Έπσταϊν. Ακόμα και η νύφη του, Λάρα Τραμπ, παρουσιάστρια στο Fox News, άσκησε κριτική, λέγοντας: «Πιστεύω ότι χρειάζεται περισσότερη διαφάνεια σε αυτό το θέμα».

Την Τρίτη, ο Μάικ Τζόνσον, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει το έγγραφο στη δημοσιότητα, παίρνοντας αποστάσεις από τον Τραμπ σε μια σπάνια στιγμή ρήξης μεταξύ συμμάχων.

«Είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα, αλλά πρέπει να τα δημοσιεύσουμε όλα και να αφήσουμε τον κόσμο να αποφασίσει», δήλωσε ο Τζόνσον στον δεξιό podcaster Μπένι Τζόνσον σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη. «Συμφωνώ με την άποψη ότι πρέπει να βγει όλο στη φόρα».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Διεθνή / Τουρκία: Κατέρρευσε επταώροφο κτήριο - Οικογένεια με τρία παιδιά εγκλωβισμένη στα συντρίμμια

Έχουν αναπτυχθεί 147 μέλη ομάδων έρευνας και διάσωσης στο σημείο. Η περιοχή γύρω από το κατεστραμμένο κτήριο έχει περικυκλωθεί, ενώ τα κοντινά κτήρια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Διεθνή / Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Οι εκλογές στην Ολλανδία ξεκινούν με τις δημοσκοπήσεις να ευνοούν το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς, αλλά τα μεγάλα κόμματα αποκλείουν συνεργασία μαζί του, οδηγώντας τη χώρα σε πιθανή μακρά διαπραγμάτευση για κυβέρνηση συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί ασέβειας

Διεθνή / Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει ισχυρισμούς περί ασέβειας

Η σειρά «Des Vivants» κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, εν όψει της 10ης επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που άφησε πίσω 130 νεκρούς και πάνω από 490 τραυματίες
LIFO NEWSROOM
Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Διεθνή / Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Μέσα στο διαυγές, χοντρό γυαλί υπήρχαν ευδιάκριτες επιστολές, γραμμένες με μολύβι από τους στρατιώτες Μάλκολμ Νέβιλ (27) και Γουίλιαμ Χάρλεϊ (37), με ημερομηνία 15 Αυγούστου 1916
LIFO NEWSROOM
Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Διεθνή / Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατά του Comando Vermelho σε δύο φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο
LIFO NEWSROOM
Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί έβλαψαν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Διεθνή / Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί βλάπτουν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Η Τιφαίν Οζιέρ μίλησε στη δίκη για τον σεξιστικό εκφοβισμό εναντίον της πρώτης κυρίας της Γαλλίας - «Δεν περνά μέρα ή εβδομάδα χωρίς κάποιος να μην της μιλήσει γι’ αυτό»
LIFO NEWSROOM