Ντομπρόβσκις: Δεν μπαίνουμε σε διαπραγματεύσεις για το Brexit πριν ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50

Ντομπρόβσκις: Δεν μπαίνουμε σε διαπραγματεύσεις για το Brexit πριν ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50 Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
0

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες παραμένουν ασυγκίνητοι από τις προτάσεις της Βρετανίας για το Brexit -τουλάχιστον μέχρι να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50 και να ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις διαζυγίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις στο CNBC.


«Το σκεπτικό (της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) γενικά για θέματα που σχετίζονται με το Brexit είναι ότι δεν θα εισέλθουμε σε διαπραγματεύσεις ή προδιαπραγματεύσεις, ούτε θα λάβουμε θέση πριν η Βρετανία επίσημα γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις σήμερα από το Νταβός της Ελβετίας


Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δεσμευθεί να ξεκινήσει τις επίσημες διαπραγματεύσεις ενεργοποιώντας το Άρθρο 50 –την επίσημη διαδικασία που ξεκινά τις συνομιλίες για το Brexit– πριν από τα τέλη Μαρτίου.


Ο Ντομπρόβσκις παραδέχθηκε ότι η Κομισιόν αναμένει αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο τόσο για την ΕΕ, όσο και για τη Βρετανία συνεπεία του Brexit. «Για την ΕΕ, έως τα τέλη αυτού του έτους, η εκτίμηση είναι κάπου μεταξύ 0,2 και 0,4 ποσοστιαίες μονάδες. Για τη Βρετανία, ανάλογα με τις επιλογές που γίνονται μπορεί να είναι μεγαλύτερο... μεταξύ 1 και 2,5 ποσοστιαίων μονάδων και πράγματι αυτός ο οικονομικός αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένες επιλογές που θα γίνουν», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ