Νορβηγία: Η χώρα σταματά τα σχέδια για εξορύξεις βαθέων υδάτων, δηλώνει κυβερνητικός εταίρος

Νορβηγία: Η χώρα σταματά τα σχέδια για εξορύξεις βαθέων υδάτων, δηλώνει κυβερνητικός εταίρος Facebook Twitter
Πλατφόρμα γεώτρησης πετρελαίου / φωτ.: Wikipedia
0

Η Νορβηγία δεν θα εκδώσει, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, άδειες για εξορύξεις βαθέων υδάτων στα χωρικά της ύδατα το 2025, ανακοίνωσε σήμερα ένα κόμμα σύμμαχος της κεντροαριστερής κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού για για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

«Σταματάμε τα σχέδια για εξορύξεις στον βυθό της θάλασσας», είπε σε δημοσιογράφους η Κίρστι Μπεργκστόε, ηγέτης του πράσινου αριστερού κόμματος SV της Νορβηγίας.

Μέχρι σήμερα, η Νορβηγία, της οποίας τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων την καθιστούσαν μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, είχε πρωταγωνιστήσει στον παγκόσμιο αγώνα εξόρυξης στον βυθό των ωκεανών για μέταλλα που έχουν υψηλή ζήτηση καθώς οι χώρες απομακρύνονται από τα ορυκτά καύσιμα.

«Αυτή είναι μια κρίσιμη νίκη στον αγώνα κατά των εξορύξεων βαθέων υδάτων. Θα πρέπει να η χαριστική βολή για την καταστροφική βιομηχανία», δήλωσε στο Reuters ο Φρόντε Πλέϊμ, επικεφαλής του νορβηγικού τμήματος της Greenpeace.

Το Όσλο είχε σχέδια να ανοίξει μεγάλες περιοχές της Αρκτικής του το επόμενο έτος για τον εναρκτήριο γύρο αδειοδοτήσεων του θαλάσσιου βυθού, με στόχο να χορηγήσει άδειες εξερεύνησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, παρά τις αντιρρήσεις από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Η συμφωνία που συνήψε η κυβέρνηση και η SV σήμερα σημαίνει ότι ο προγραμματισμένος γύρος αδειοδοτήσεων δεν θα προχωρήσει.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ στέλνει στρατό στο Πόρτλαντ βλέποντας βίντεο από το 2020

Διεθνή / Ο Τραμπ στέλνει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε fake news του Foxλ από το 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να στείλει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε ψευδές ρεπορτάζ με πλάνα του 2020. Ο δήμαρχος και ο γενικός εισαγγελέας του Όρεγκον αντιδρούν έντονα.
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM