Η θάλασσα δεν είναι προς πώληση: Δράση του ελληνικού γραφείου της Greenpeace εν όψει της Διάσκεψης “Our Oceans”
Η δράση είχε σαν στόχο να αναδειχθεί η επείγουσα ανάγκη μέτρων προστασίας της θαλάσσιας ζωής από καταστροφικές πρακτικές, όπως η υπεραλίευση και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων και ορυκτών από τα βάθη των θαλασσών μας.
Απρ15
 

«Η θάλασσα δεν είναι προς πώληση»: Μηνύματα για την προστασία της θάλασσας προβλήθηκαν στην Ακρόπολη και το Σούνιο

Λίγο πριν από την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης «Our Oceans», η οποία λαμβάνει χώρα στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα, ακτιβιστές της Greenpeace πραγματοποίησαν προβολές μηνυμάτων υπέρ της προστασίας της θάλασσας στην Ακρόπολη, στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και αλλού.

Λίγο πριν από την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης “Our Oceans” η οποία λαμβάνει χώρα στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα, ακτιβιστές του ελληνικού γραφείου της Greenpeace πραγματοποίησαν προβολές μηνυμάτων υπέρ της προστασίας της θάλασσας στον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης, στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και αλλού, υπενθυμίζοντας στους ηγέτες την ευθύνη τους για την προστασία των παγκόσμιων ωκεανών.

 

Το «ταξίδι» των μηνυμάτων ξεκίνησε από τον βράχο της Ακρόπολης και συνεχίστηκε με προβολές σε εμβληματικά τοπόσημα της πρωτεύουσας, καταλήγοντας στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο φιλοξενεί από σήμερα τη διάσκεψη «Our Oceans».

 

Η δράση είχε σαν στόχο να αναδειχθεί η επείγουσα ανάγκη μέτρων προστασίας της θαλάσσιας ζωής από καταστροφικές πρακτικές, όπως η υπεραλίευση και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων και ορυκτών από τα βάθη των θαλασσών μας. Ταυτόχρονα, τα μηνύματα έδωσαν έμφαση στην προστασία των παράκτιων κοινοτήτων, οι οποίες κινδυνεύουν από την υποβάθμιση των ωκεανών μας, όπως και την ύψιστη σημασία επικύρωσης της Παγκόσμιας Συνθήκης του ΟΗΕ για τους ωκεανούς.

 

Τα μηνύματα είχαν την υπογραφή του ελληνικού γραφείου της Greenpeace και της WWF Ελλάς, εκφράζοντας τη θέση των δύο οργανώσεων οι οποίες έχουν μακροχρόνια διεθνή και εθνική δράση σε ζητήματα προστασίας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

 

«Παρά την αρχική δημιουργία της Παγκόσμιας Συνθήκης για τους ωκεανούς το 2023, οι ωκεανοί εξακολουθούν να κινδυνεύουν από τη βιομηχανική αλιεία, τη ρύπανση, τις εξορύξεις πετρελαίου και αερίου και τη νέα κούρσα για εξορύξεις ορυκτών από τον βυθό. Η διεθνής διάσκεψη που διεξάγεται στην Αθήνα αυτές τις μέρες δεν πρέπει να είναι απλώς μια ευκαιρία για να αυτοθαυμαστούν οι κυβερνήσεις για όσα έχουν πει μέχρι τώρα. Αντιθέτως, οφείλει να είναι το σημείο στο οποίο θα παρουσιαστούν σοβαρά βήματα και σχέδια δράσης με στόχο να αποφευχθεί η λεηλασία των θαλασσών μας», τόνισε ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. Συνέχισε λέγοντας πως «η Greenpeace ζητά τολμηρές δεσμεύσεις από τις πάνω από εκατό αντιπροσωπείες χωρών που θα παρευρεθούν στη διάσκεψη».

 

Η θάλασσα δεν είναι προς πώληση: Δράση του ελληνικού γραφείου της Greenpeace εν όψει της Διάσκεψης “Our Oceans”

 

Η θάλασσα δεν είναι προς πώληση: Δράση του ελληνικού γραφείου της Greenpeace εν όψει της Διάσκεψης “Our Oceans”
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
 
 
 
 
I WAS THERE
I WAS THERE