ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Νετανιάχου: Υποστήριξη στη Χαμάς η γενική απεργία για την απελευθέρωση των ομήρων

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Υποστήριξη στη Χαμάς η γενική απεργία για την απελευθέρωση των ομήρων Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: ΕΡΑ
0

Ως «υποστήριξη στη Χαμάς» χαρακτήρισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τη γενική απεργία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Ισραήλ, κατά την οποία εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί κάλεσαν την κυβέρνηση να καταλήξει σε μια συμφωνία για την απελευθέρωση των εναπομείναντων ομήρων και για κατάπαυση πυρός στη Γάζα. 

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου του Ισραήλ, του Histadrut, κάλεσε χθες σε γενική απεργία σήμερα, μετά τον εντοπισμό έξι νεκρών Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα. Οι κινητοποιήσεις έχουν σκοπό να αναγκάσουν την κυβέρνηση Νετανιάχου να οριστικοποιήσει μια συμφωνία με τους παραπάνω στόχους, εν μέσω ενός κλίματος αυξανόμενης οργής κατά του Νετανιάχου εντός της χώρας για την επιμονή σε απαιτήσεις που εμποδίζουν μια συμφωνία με την Χαμάς. 

Η απεργία σταμάτησε με δικαστική απόφαση σήμερα το απόγευμα, αν και το φόρουμ υποστήριξης οικογενειών των ομήρων ενθάρρυνε το κοινό να συνεχίσει τις διαδηλώσεις. 

Ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ορκίστηκε ότι η Χαμάς θα «πληρώσει το τίμημα για τη δολοφονία των ομήρων». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός διέταξε την κυβέρνηση να προετοιμάσει συστάσεις μέσα στις επόμενες 48 ώρες για μια ισχυρή απάντηση στη Χαμάς. 

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι οι όμηροι εκτελέστηκαν από «εξ'επαφής» πυρά περίπου 48 με 72 ώρες πριν από την νεκροψία των πτωμάτων που έγινε χθες Κυριακή πρωί. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο να διατηρηθεί η μόνιμη στρατιωτική παρουσία του Ισραήλ στον αποκαλούμενο διάδρομο της Φιλαδέλφειας, μία μικρή λωρίδα γης στα σύνορα Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, υπό οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία. 

Η επιμονή του Νετανιάχου να διατηρήσει στρατεύματα στον διάδρομο αυτόν για να αποφευχθεί η μεταφορά από την Χαμάς όπλων από την Αίγυπτο θεωρείται ευρέως ως ένα από τα βασικά εμπόδια σε μια συμφωνία με την Χαμάς στις συνομιλίες με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ. 

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ κάλεσε και αυτός τον πρωθυπουργό να ολοκληρώσει μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός με την Χαμάς ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι όμηροι από τη Γάζα. Κάλεσε επίσης τον Νετανιάχου να αντιστρέψει την παραπάνω απόφαση κάνοντας λόγο για «έναν περιττό περιορισμό που έχουμε θέσει στον εαυτό μας». 

Νωρίτερα σήμερα, σε μια φαινομενικά σκλήρυνση της στάσης της αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι στον Νετανιάχου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP 

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Εκτός Royal Ascot οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία εξαιτίας της σχέσης των γονιών τους με τον Έπσταϊν

Οι δύο πριγκίπισσες φέρεται να έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να παραστούν στον φετινό ετήσιο αγώνα ιπποδρομίας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές συνέπειες αν δημοσιεύσετε βίντεο από επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για ζωντανές μεταδόσεις και για δημοσίευση βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Επίθεση Ιράν στα ΗΑΕ: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες στα αεροδρόμια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε όλο τον Κόλπο, το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και drones για να εξαπολύσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε συμμάχους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM