Ισραήλ: Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων - Οργισμένη η κοινωνία

Ισραήλ: Δεύτερη ημέρα διαδηλώσεων - Οργισμένη η κοινωνία Facebook Twitter
Οι διαδηλωτές αποκλείουν δρόμο στο Ισραήλ/Φωτ.: Χ
0

Στενεύει ο κλοιός για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, με την ισραηλινή κοινωνία να ζητάει επίμονα μια συμφωνία κατάπαυσης πυρός προκειμένου να απελευθερωθούν οι όμηροι. 

Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους των  ισραηλινών πόλεων για να ζητήσουν την επιστροφή των ομήρων, μετά το περιστατικό με την ανεύρεση των έξι νεκρών ομήρων σε σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας. 

Σήμερα, Δευτέρα είχε προκηρυχθεί γενική απεργία, με αφορμή τον θάνατο των έξι ομήρων, η οποία όμως το Εργατικό Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να τερματιστεί. Το εργατικό δικαστήριο εξέδωσε γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία, οι Ισραηλινοί θα πρέπει να επιστρέψουν στα πόστα τους και να τερματιστεί η μεγάλη απεργία που «παρέλυσε» την χώρα. 

Οι οικογένειες των ομήρων, αντιδρώντας στην απόφαση του δικαστηρίου, κάλεσαν την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό τους ώστε να σωθούν οι 101 όμηροι που κρατούνται ακόμα από τη Χαμάς.

Ισραήλ: Δεύτερη ημέρα διαδηλώσεων - Οργισμένη η κοινωνία Facebook Twitter
Οι έξι όμηροι που βρέθηκαν νεκροί

Το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται να γίνουν νέες πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα και ειδικά στο Τελ Αβίβ όπου οι διαδηλωτές αποκλείουν ήδη πολλούς δρόμους. 

Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει αυτή την ώρα ένα ακόμα πρόβλημα να αντιμετωπίσει καθώς η εφημερίδα «Γεντιότ Αχρονότ» απόκάλυψε ότι οι τρεις από τους έξι ομήρους που βρέθηκαν νεκροί, είχαν συμπεριληφθεί στην πρόταση απελευθέρωσης ομήρων του Ισραήλ προς τη Χαμάς, με την ισλαμιστική οργάνωση να αποδέχεται τους όρους. 

Τελευταία στιγμή ωστόσο η κυβέρνηση Νετανιάχου επανήλθε με ορισμένες «διευκρινίσεις» οι οποίες και ήταν ο λόγος που απορρίφθηκε η πρόταση. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM
ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM