Νέα ομοφοβική επίθεση Ερντογάν: «Μάστιγα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα»

Νέα ομοφοβική επίθεση Ερντογάν: «Μάστιγα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η νέα σημερινή επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αποτελεί ακόμη μια επιβεβαίωση του επικείμενου διωγμού που επίκειται στην Τουρκία.

Μετά την πρόσφατη δήλωση του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ακόμη μια φορά αποκάλεσε «μάστιγα» την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Παράλληλα επέκρινε την στάση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Με αφορμή το θέμα της μαντίλας, που είχε απασχολήσει και προεκλογικά την τουρκική πολιτική σκηνή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε με αιχμές και κατά του επικεφαλής της συμμαχίας της αντιπολίτευσης: «Ας φτιάξουμε ένα σύνταγμα και ας θεσπίσουμε τον νόμο για τη μαντίλα. Ας εγγυηθούμε το θέμα της μαντίλας με το σύνταγμα. Αν δεν είσαι ειλικρινής, θα σου πω για το έθνος μας. Έχεις τη μύγα! Προσπαθήσατε να νομιμοποιήσετε τη μάστιγα των ΛΟΑΤΚΙ+ που απειλούν την επιβίωση της κοινωνίας για να τα έχετε καλά με τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως προ ημερών ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Γιλμάζ Τουντς στόχευσε τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα λέγοντας: «Θα προστατεύσουμε την οικογένεια από αποκλίνοντα ρεύματα» και επέστησε την προσοχή στο πλαίσιο του νέου Συντάγματος.

Καταστολή του καθεστώτος Ερντογάν στο Pride της Κωνσταντινούπολης

Παράλληλα, δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία σχετικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι και η καταστολή κατά της απόπειρας να διεξάγουν την περασμένη Κυριακή παρέλαση υπερηφάνειας στην Κωνσταντινούπολη. 

Το Γαλλικό πρακτορείο ανέφερε συγκεκριμένα πως την τελευταία ημέρα της Pride εβδομάδας, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που ήθελαν να πραγματοποιήσουν πορεία υπερηφάνειας συνελήφθησαν από την αστυνομία. Η αστυνομία απέκλεισε δεκάδες δρόμους στο κέντρο της πόλης. Παρά τον αποκλεισμό, κάποιοι κατάφεραν να συγκεντρωθούν και να διαδηλώσουν.

Η αστυνομία διέλυσε άμεσα την πορεία και συνέλαβε 5 άτομα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαδρίτη: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ύποπτο και τον στραγγάλισε μέχρι θανάτου

Διεθνή / Μαδρίτη: «Θα τον πνίξεις, φίλε, άσε τον λαιμό του», φώναζαν πολίτες στον αστυνομικό που στραγγάλισε ύποπτο

Η υπόθεση θυμίζει εκείνη του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ - Ο αστυνομικός συνελήφθη για τον θάνατο του 36χρονου Βορειοαφρικανού - Κύμα διαδηλώσεων και καταγγελιών 
LIFO NEWSROOM
Βρετανία και ΕΕ θα συνομιλήσοιν με Ιράν καθώς η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ είναι σε ισχύ

Διεθνή / Βρετανία και ΕΕ «θα συνομιλήσουν» με το Ιράν - Σε ισχύ η προθεσμία «δύο εβδομάδων» του Τραμπ

Εάν πραγματοποιηθούν, οι συνομιλίες θα είναι οι πρώτες μεταξύ Ιρανών και δυτικών ηγετών από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιθέσεις του - Εκκενώσεις από το Ιράν και το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Διεθνή / Εκκενώνεται η πρεσβεία της Λιθουανίας στο Ισραήλ – Ενισχύεται η εμπλοκή ΗΠΑ

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η αυξημένη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «απόδειξη της αδυναμίας και ανικανότητας του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Διεθνή / Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Η Γαλλία και η Ιταλία προωθούν το νέο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα SAMP-T NG, αμφισβητώντας την κυριαρχία των αμερικανικών Patriot - Μπορεί η Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στην άμυνα;
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Διεθνή / Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Η Ευρώπη αναλαμβάνει πρωτοβουλία εν μέσω αμερικανικής αμφιταλάντευσης - Ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM