Baltic Pride: Ομοφοβική επίθεση με μαχαίρι σε πάστορα- «Δεν θα αφήσουμε ποτέ το μίσος να νικήσει»

Pride Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Άγρια ομοφοβική επίθεση με μαχαίρι και ξυλοδαρμό πάστορα σημειώθηκε στο περιθώριο του Baltic Pride.

Συγκεκριμένα, την τελευταία ημέρα του Baltic Pride, όπου η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στα τρία κράτη της Βαλτικής, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία, συμμετέχει σε πληθώρα εκδηλώσεων, ο Φινλανδός πάστορας Πάτρικ Τιαϊνεν και ακόμα δύο άτομα δέχθηκαν ομοφοβική επίθεση από έναν άνδρα με μαχαίρι.

Το Baltic Pride διεξήχθη το διάστημα από τις 6 έως τις 11 Ιουνίου. Η εσθονική ένωση ΛΟΑΤΚΙ+  δήλωσε στο PinkNews ότι η επίθεση συνέβη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ομοφυλόφιλων Χριστιανών στο Bar X στην πρωτεύουσα της Εσθονίας.

«Διαπράχθηκε έγκλημα μίσους με κίνητρο τη θρησκευτική πίστη και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, όπου ένας νεαρός άνδρας επιτέθηκε σε έναν Φινλανδό πάστορα, ο οποίος μιλούσε στην εκδήλωση, γρονθοκοπώντας το θύμα και τραυματίζοντάς το με ένα μαχαίρι», δήλωσε εκπρόσωπος της ένωσης.

Τα άλλα δύο άτομα πέραν του πάστορα τραυματίστηκαν καθώς προσπαθούσαν να προστατεύσουν τον Φινλανδό ιερωμένο και συγκράτησαν τον ύποπτο μέχρι να καταφτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Για την επίθεση έχει συλληφθεί ένας 25χρονος και οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα κίνητρα της ομοφοβικής επίθεσης.  

Πάστορας για την ομοφοβική επίθεση: «Δεν θα αφήσουμε ποτέ το μίσος να νικήσει»

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Πάτρικ Τιαϊνεν  μοιράστηκε μια φωτογραφία με εμφανή τα σημάδια από τα τραύματά του.

«Μόλις είχα πει σε όσους βρίσκονταν εκεί πόσο λυπάμαι για όλο τον πόνο που προκλήθηκε σε μειονότητες στο όνομα του Θεού, όταν μπήκε ένας νεαρός άνδρας που ζητούσε τον ομοφυλόφιλο πάστορα. Κρατούσε ένα μαχαίρι και προκάλεσε μικροτραυματισμούς σε εμένα και τον φίλο μου καθώς προσπαθούσαμε να προστατευτούμε. Έχω σπασίματα σε αρκετά κόκαλα στο πρόσωπό μου» ανέφερε και κατόπιν ευχαρίστησε όσους ήταν παρόντες και με γενναιότητα αφόπλισαν τον άνδρα και τον κράτησαν στο έδαφος.

«Δεν θα αφήσουμε ποτέ το μίσος να νικήσει», διεμήνυσε ο πάστορας παρά την περιπέτειά του.

Καταδίκη της ομοφοβικής επίθεσης στον πάστορα 

Η υπουργός κοινωνικής προστασίας της Εσθονίας, Σίγκνε Ρίισαλο, και η εσθονική ένωση ΛΟΑΤΚΙ+ καταδίκασαν έντονα την επίθεση. Η υπουργός δήλωσε στο PinkNews ότι στο Baltic Pride παρέλασαν 7.000 συμμετέχοντες το Σάββατο και είχε ως στόχο να γιορτάσει το άνοιγμα της εσθονικής κοινωνίας. Είπε ακόμα ότι η γενική χαρά και ευφορία της εκδήλωσης κατέστησε την επακόλουθη πράξη βίας ακόμη πιο σοκαριστική.

«Συμπάσχω με τα θύματα και τους συγγενείς τους, καθώς και με όσους έγιναν μάρτυρες αυτής της τερατώδους πράξης. Σε αυτούς είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε είδους ψυχολογική υποστήριξη», συνέχισε. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανενός είδους βία και εύχομαι όλοι οι υποκινητές του μίσους να μπορούσαν να δουν την ευθύνη τους αναφορικά με αυτή την πράξη», πρόσθεσε. 

Η Κρίστελ Ράαναρε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνη εκπαίδευσης της εσθονικής ένωσης ΛΟΑΤΚΙ+, δήλωσε στο PinkNews: «Μπορούμε να σκεφτούμε ότι η ζωή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Εσθονία είναι μάλλον καλή και ασφαλής. Η έρευνα του Εσθονικού Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαιώνει σαφώς ότι, από το 2017, η γνώμη των Εσθονών απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έχει βελτιωθεί, αλλά ταυτόχρονα οι δημόσιες αρνητικές απόψεις εκφράζονται περισσότερο βίαια από ποτέ. Και οι βίαιες δηλώσεις οδηγούν σε πραγματικές βίαιες πράξεις».

Με πληροφορίες από PinkNews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Διεθνή / Τουρκία: Κατέρρευσε επταώροφο κτήριο - Οικογένεια με τρία παιδιά εγκλωβισμένη στα συντρίμμια

Έχουν αναπτυχθεί 147 μέλη ομάδων έρευνας και διάσωσης στο σημείο. Η περιοχή γύρω από το κατεστραμμένο κτήριο έχει περικυκλωθεί, ενώ τα κοντινά κτήρια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Διεθνή / Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Οι εκλογές στην Ολλανδία ξεκινούν με τις δημοσκοπήσεις να ευνοούν το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς, αλλά τα μεγάλα κόμματα αποκλείουν συνεργασία μαζί του, οδηγώντας τη χώρα σε πιθανή μακρά διαπραγμάτευση για κυβέρνηση συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί ασέβειας

Διεθνή / Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει ισχυρισμούς περί ασέβειας

Η σειρά «Des Vivants» κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, εν όψει της 10ης επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που άφησε πίσω 130 νεκρούς και πάνω από 490 τραυματίες
LIFO NEWSROOM
Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Διεθνή / Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Μέσα στο διαυγές, χοντρό γυαλί υπήρχαν ευδιάκριτες επιστολές, γραμμένες με μολύβι από τους στρατιώτες Μάλκολμ Νέβιλ (27) και Γουίλιαμ Χάρλεϊ (37), με ημερομηνία 15 Αυγούστου 1916
LIFO NEWSROOM
Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Διεθνή / Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατά του Comando Vermelho σε δύο φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο
LIFO NEWSROOM
Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί έβλαψαν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Διεθνή / Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί βλάπτουν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Η Τιφαίν Οζιέρ μίλησε στη δίκη για τον σεξιστικό εκφοβισμό εναντίον της πρώτης κυρίας της Γαλλίας - «Δεν περνά μέρα ή εβδομάδα χωρίς κάποιος να μην της μιλήσει γι’ αυτό»
LIFO NEWSROOM