Μπύρα Corona: Ζημιές 150εκ. ευρώ μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού

Μπύρα Corona: Ζημιές 150εκ. ευρώ μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού Facebook Twitter
3

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της γνωστής μπύρας «Corona» βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού.


Η εταιρία Anheuser-Busch In Bev, έχει στην ιδιοκτησία της μερικές από τις διασημότερες μπύρες του κόσμου όπως οι Budweiser, Stella Artois, Beck's και η Corona.


Ωστόσο τους τελευταίους δύο μήνες από το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την Κίνα, η εταιρία κατέγραψε ζημιές περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ στα κέρδη της σε μία εποχή που περίμενε αύξηση των πωλήσεων λόγω του εορτασμού της Κινέζικης πρωτοχρονιάς.


Οι απώλειες οδήγησαν στην περικοπή των μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας αλλά και σε μία από τις χειρότερες προβλέψεις κερδών τριμήνου που έχουν καταγραφεί ποτέ.


Η εταιρεία πιστεύει ότι η πτώση των κερδών οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι και λιγότεροι άνθρωποι τολμούν να βγουν έξω στην Κίνα ως μέτρο πρόληψης για τον κοροναϊό. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί πολλά μπαρ και εστιατόρια στο κλείσιμο. 


Ο CEO της εταιρείας, Carlos Brito, σε δηλώσεις του στο CNBC είπε πώς «η επιχείρησή μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εστίαση, τη νυχτερινή ζωή και την παρέα με φίλους και προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στην κανονικότητα» ενώ πρόσθεσε ότι «η απόδοσή μας το 2019 ήταν κάτω από τις προβλέψεις και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα».

Με πληροφορίες από Ιndependent

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Διεθνή / Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Στην Κολκάτα της Ινδίας, το εργαστήριο του Subimal Das κατασκευάζει υπερρεαλιστικά ομοιώματα νεκρών σε φυσικό μέγεθος για οικογένειες που θέλουν να κρατήσουν ένα απτό ίχνος των αγαπημένων τους μέσα στο σπίτι.
THE LIFO TEAM
ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Διεθνή / Ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί βαθαίνει την κρίση στον πυρήνα της ηγεσίας του Ιράν

Ο θάνατος του δεν αποτελεί απλώς την απώλεια ενός ακόμη αξιωματούχου, αλλά έναν παράγοντα που βαθαίνει την κρίση στην ηγεσία του Ιράν, με πιθανές συνέπειες τόσο για την πορεία του πολέμου όσο και για τη συνολική σταθερότητα της χώρας
THE LIFO TEAM
Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Διεθνή / Άντριου: «Θέλει να υποκλινόμαστε» - Οι πιο προκλητικές απαιτήσεις του κατά τη μετακόμιση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμπεριφορά του ενισχύει την εικόνα ενός ανθρώπου που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάση τα προνόμια του παρελθόντος
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Δε νομιζω να επεσαν εξω. Το 2019 ειχαν τζιρο οσο το 25% του ΑΕΠ της Ελλαδας:1. Anheuser-Busch InBev's 2019 Revenue Tops $52 Billion2. https://en.wikipedia.org/wiki/InBev3. https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Greece
Για τους μάνατζερ, τους Golden Boys καταστροφή είναι. Κανονικά μετά απ αυτή τη περικοπή θα έπρεπε να παραιτηθεί και να πάει σε καμιά άλλη εταιρία της προκοπής που να δίνει έστω 25.000 δολλάρια τον μήνα και κάνα μπόνους - ψίχουλο έστω - ύψους 10.000 τον μήνα. Αλλά που να ξέρεις από τέτοια δράματα εσύ που ανήκεις στην απλή πλέμπα με τον μισθουλάκο σου. Πέρα απ την πλάκα, αποτελεί απόδειξη ότι η περαιτέρω κερδοφορία της εταιρίας απασχολεί την ηγεσία μόνο και μόνο για το εαν θα μπορούν να δίνουν αυξήσεις και προνόμια στον εαυτό τους ή όχι. Βλέπουμε εταιρίες να αυξάνουν την κερδοφορία τους κάθε χρόνο (ΝΑΙ και στην Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις) αλλά ο μισθός των απλών εργαζομένων δεν ανεβαίνει ούτε κατά ένα ευρώ.