Μπύρα Corona: Ζημιές 150εκ. ευρώ μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού

Μπύρα Corona: Ζημιές 150εκ. ευρώ μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού Facebook Twitter
3

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της γνωστής μπύρας «Corona» βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού.


Η εταιρία Anheuser-Busch In Bev, έχει στην ιδιοκτησία της μερικές από τις διασημότερες μπύρες του κόσμου όπως οι Budweiser, Stella Artois, Beck's και η Corona.


Ωστόσο τους τελευταίους δύο μήνες από το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την Κίνα, η εταιρία κατέγραψε ζημιές περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ στα κέρδη της σε μία εποχή που περίμενε αύξηση των πωλήσεων λόγω του εορτασμού της Κινέζικης πρωτοχρονιάς.


Οι απώλειες οδήγησαν στην περικοπή των μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας αλλά και σε μία από τις χειρότερες προβλέψεις κερδών τριμήνου που έχουν καταγραφεί ποτέ.


Η εταιρεία πιστεύει ότι η πτώση των κερδών οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι και λιγότεροι άνθρωποι τολμούν να βγουν έξω στην Κίνα ως μέτρο πρόληψης για τον κοροναϊό. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί πολλά μπαρ και εστιατόρια στο κλείσιμο. 


Ο CEO της εταιρείας, Carlos Brito, σε δηλώσεις του στο CNBC είπε πώς «η επιχείρησή μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εστίαση, τη νυχτερινή ζωή και την παρέα με φίλους και προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στην κανονικότητα» ενώ πρόσθεσε ότι «η απόδοσή μας το 2019 ήταν κάτω από τις προβλέψεις και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα».

Με πληροφορίες από Ιndependent

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Δε νομιζω να επεσαν εξω. Το 2019 ειχαν τζιρο οσο το 25% του ΑΕΠ της Ελλαδας:1. Anheuser-Busch InBev's 2019 Revenue Tops $52 Billion2. https://en.wikipedia.org/wiki/InBev3. https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Greece
Για τους μάνατζερ, τους Golden Boys καταστροφή είναι. Κανονικά μετά απ αυτή τη περικοπή θα έπρεπε να παραιτηθεί και να πάει σε καμιά άλλη εταιρία της προκοπής που να δίνει έστω 25.000 δολλάρια τον μήνα και κάνα μπόνους - ψίχουλο έστω - ύψους 10.000 τον μήνα. Αλλά που να ξέρεις από τέτοια δράματα εσύ που ανήκεις στην απλή πλέμπα με τον μισθουλάκο σου. Πέρα απ την πλάκα, αποτελεί απόδειξη ότι η περαιτέρω κερδοφορία της εταιρίας απασχολεί την ηγεσία μόνο και μόνο για το εαν θα μπορούν να δίνουν αυξήσεις και προνόμια στον εαυτό τους ή όχι. Βλέπουμε εταιρίες να αυξάνουν την κερδοφορία τους κάθε χρόνο (ΝΑΙ και στην Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις) αλλά ο μισθός των απλών εργαζομένων δεν ανεβαίνει ούτε κατά ένα ευρώ.