Μπύρα Corona: Ζημιές 150εκ. ευρώ μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού

Μπύρα Corona: Ζημιές 150εκ. ευρώ μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού Facebook Twitter
3

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της γνωστής μπύρας «Corona» βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού.


Η εταιρία Anheuser-Busch In Bev, έχει στην ιδιοκτησία της μερικές από τις διασημότερες μπύρες του κόσμου όπως οι Budweiser, Stella Artois, Beck's και η Corona.


Ωστόσο τους τελευταίους δύο μήνες από το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την Κίνα, η εταιρία κατέγραψε ζημιές περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ στα κέρδη της σε μία εποχή που περίμενε αύξηση των πωλήσεων λόγω του εορτασμού της Κινέζικης πρωτοχρονιάς.


Οι απώλειες οδήγησαν στην περικοπή των μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας αλλά και σε μία από τις χειρότερες προβλέψεις κερδών τριμήνου που έχουν καταγραφεί ποτέ.


Η εταιρεία πιστεύει ότι η πτώση των κερδών οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι και λιγότεροι άνθρωποι τολμούν να βγουν έξω στην Κίνα ως μέτρο πρόληψης για τον κοροναϊό. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί πολλά μπαρ και εστιατόρια στο κλείσιμο. 


Ο CEO της εταιρείας, Carlos Brito, σε δηλώσεις του στο CNBC είπε πώς «η επιχείρησή μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εστίαση, τη νυχτερινή ζωή και την παρέα με φίλους και προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στην κανονικότητα» ενώ πρόσθεσε ότι «η απόδοσή μας το 2019 ήταν κάτω από τις προβλέψεις και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα».

Με πληροφορίες από Ιndependent

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Πούτιν: Δηλώνει έτοιμος για τελική συμφωνία, όχι για «σύντομη» εκεχειρία με την Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επαναλάβει τις τριμερείς διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τις ΗΠΑ, αλλά με στόχο μια οριστική ειρηνευτική συμφωνία και όχι μια «σύντομη» κατάπαυση του πυρός.
THE LIFO TEAM
ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΗΠΑ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΙΖΕΝΧΑΟΥΕΡ

Διεθνή / Ο Χέγκσεθ ήθελε την ιστορική υδρόγειο του Αϊζενχάουερ στο γραφείο του – Οι συνεργάτες του την έσπασαν

Η ανεκτίμητης ιστορικής αξίας υδρόγειος χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930 και φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τον Αϊζενχάουερ στον σχεδιασμό της απόβασης στη Νορμανδία το 1944
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΥΜΟΣΗΝΗ

Διεθνή / Ιράν: Απειλεί να πλήξει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και υποδομές τεχνητής νοημοσύνης στον Κόλπο

Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι μια νέα επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ θα οδηγήσει σε γενικευμένη σύγκρουση – Στους πιθανούς στόχους υποθαλάσσια καλώδια και κέντρα δεδομένων σε έως επτά χώρες
THE LIFO TEAM
ΤΣΑΡΛΙ ΝΤ ΑΜΕΛΙΟ ΓΟΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ

Διεθνή / Τσάρλι Ντ’Αμέλιο: Η σταρ του TikTok απαντά πρώτη φορά στις φήμες ότι οι γονείς της καταχράστηκαν χρήματά της

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί όταν δημοσίευμα υποστήριξε ότι η Ντ'Αμέλιο είχε ανακαλύψει μεταφορές εκατομμυρίων δολαρίων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Δε νομιζω να επεσαν εξω. Το 2019 ειχαν τζιρο οσο το 25% του ΑΕΠ της Ελλαδας:1. Anheuser-Busch InBev's 2019 Revenue Tops $52 Billion2. https://en.wikipedia.org/wiki/InBev3. https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Greece
Για τους μάνατζερ, τους Golden Boys καταστροφή είναι. Κανονικά μετά απ αυτή τη περικοπή θα έπρεπε να παραιτηθεί και να πάει σε καμιά άλλη εταιρία της προκοπής που να δίνει έστω 25.000 δολλάρια τον μήνα και κάνα μπόνους - ψίχουλο έστω - ύψους 10.000 τον μήνα. Αλλά που να ξέρεις από τέτοια δράματα εσύ που ανήκεις στην απλή πλέμπα με τον μισθουλάκο σου. Πέρα απ την πλάκα, αποτελεί απόδειξη ότι η περαιτέρω κερδοφορία της εταιρίας απασχολεί την ηγεσία μόνο και μόνο για το εαν θα μπορούν να δίνουν αυξήσεις και προνόμια στον εαυτό τους ή όχι. Βλέπουμε εταιρίες να αυξάνουν την κερδοφορία τους κάθε χρόνο (ΝΑΙ και στην Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις) αλλά ο μισθός των απλών εργαζομένων δεν ανεβαίνει ούτε κατά ένα ευρώ.