Μπύρα Corona: Ζημιές 150εκ. ευρώ μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού

Μπύρα Corona: Ζημιές 150εκ. ευρώ μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού Facebook Twitter
3

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της γνωστής μπύρας «Corona» βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού.


Η εταιρία Anheuser-Busch In Bev, έχει στην ιδιοκτησία της μερικές από τις διασημότερες μπύρες του κόσμου όπως οι Budweiser, Stella Artois, Beck's και η Corona.


Ωστόσο τους τελευταίους δύο μήνες από το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την Κίνα, η εταιρία κατέγραψε ζημιές περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ στα κέρδη της σε μία εποχή που περίμενε αύξηση των πωλήσεων λόγω του εορτασμού της Κινέζικης πρωτοχρονιάς.


Οι απώλειες οδήγησαν στην περικοπή των μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας αλλά και σε μία από τις χειρότερες προβλέψεις κερδών τριμήνου που έχουν καταγραφεί ποτέ.


Η εταιρεία πιστεύει ότι η πτώση των κερδών οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι και λιγότεροι άνθρωποι τολμούν να βγουν έξω στην Κίνα ως μέτρο πρόληψης για τον κοροναϊό. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί πολλά μπαρ και εστιατόρια στο κλείσιμο. 


Ο CEO της εταιρείας, Carlos Brito, σε δηλώσεις του στο CNBC είπε πώς «η επιχείρησή μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εστίαση, τη νυχτερινή ζωή και την παρέα με φίλους και προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στην κανονικότητα» ενώ πρόσθεσε ότι «η απόδοσή μας το 2019 ήταν κάτω από τις προβλέψεις και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα».

Με πληροφορίες από Ιndependent

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Noah Segsy: Πέθανε στα 22 του στην Κύπρο ο γνωστός δημιουργός του OnlyFans

Διεθνή / Noah Segsy: Πέθανε στα 22 του στην Κύπρο ο γνωστός δημιουργός του OnlyFans

Ο Γερμανός δημιουργός περιεχομένου για ενηλίκους Riccardo Staudt, γνωστός ως Noah Segsy, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα στο Παραλίμνι. Η νεκροτομή έδειξε πνιγμό, ενώ οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του εξακολουθούν να ερευνώνται.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΓΑΜΟΣ ΡΩΣΟΣ ΟΛΙΓΑΡΧΗΣ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ: Παραδέχεται ότι Ρώσος ολιγάρχης, στενός συνεργάτης του Πούτιν, πλήρωσε για το γαμήλιο πάρτι τους

Ερωτήματα για τις συνδέσεις της οικογένειας με τον Πούτιν - «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι κάτι τόσο προσωπικό και χαρούμενο μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πολιτικό ή ύποπτο απλώς και μόνο λόγω του ποιος είναι κάποιος ή από πού κατάγεται», αναφέρουν σε κοινή δήλωση με τη σύζυγό του Μπετίνα
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιχειρεί να παρέμβει στις κάλπες παρά το μπλόκο του Ανώτατου Δικαστηρίου

Με δικαστικές προσφυγές, πιέσεις προς τις πολιτείες και την ανακύκλωση ατεκμηρίωτων ισχυρισμών περί νοθείας, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να διευρύνει τον ομοσπονδιακό έλεγχο επί της εκλογικής διαδικασίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Δε νομιζω να επεσαν εξω. Το 2019 ειχαν τζιρο οσο το 25% του ΑΕΠ της Ελλαδας:1. Anheuser-Busch InBev's 2019 Revenue Tops $52 Billion2. https://en.wikipedia.org/wiki/InBev3. https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Greece
Για τους μάνατζερ, τους Golden Boys καταστροφή είναι. Κανονικά μετά απ αυτή τη περικοπή θα έπρεπε να παραιτηθεί και να πάει σε καμιά άλλη εταιρία της προκοπής που να δίνει έστω 25.000 δολλάρια τον μήνα και κάνα μπόνους - ψίχουλο έστω - ύψους 10.000 τον μήνα. Αλλά που να ξέρεις από τέτοια δράματα εσύ που ανήκεις στην απλή πλέμπα με τον μισθουλάκο σου. Πέρα απ την πλάκα, αποτελεί απόδειξη ότι η περαιτέρω κερδοφορία της εταιρίας απασχολεί την ηγεσία μόνο και μόνο για το εαν θα μπορούν να δίνουν αυξήσεις και προνόμια στον εαυτό τους ή όχι. Βλέπουμε εταιρίες να αυξάνουν την κερδοφορία τους κάθε χρόνο (ΝΑΙ και στην Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις) αλλά ο μισθός των απλών εργαζομένων δεν ανεβαίνει ούτε κατά ένα ευρώ.