Μπύρα Corona: Ζημιές 150εκ. ευρώ μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού

Μπύρα Corona: Ζημιές 150εκ. ευρώ μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού Facebook Twitter
3

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της γνωστής μπύρας «Corona» βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού.


Η εταιρία Anheuser-Busch In Bev, έχει στην ιδιοκτησία της μερικές από τις διασημότερες μπύρες του κόσμου όπως οι Budweiser, Stella Artois, Beck's και η Corona.


Ωστόσο τους τελευταίους δύο μήνες από το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την Κίνα, η εταιρία κατέγραψε ζημιές περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ στα κέρδη της σε μία εποχή που περίμενε αύξηση των πωλήσεων λόγω του εορτασμού της Κινέζικης πρωτοχρονιάς.


Οι απώλειες οδήγησαν στην περικοπή των μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας αλλά και σε μία από τις χειρότερες προβλέψεις κερδών τριμήνου που έχουν καταγραφεί ποτέ.


Η εταιρεία πιστεύει ότι η πτώση των κερδών οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι και λιγότεροι άνθρωποι τολμούν να βγουν έξω στην Κίνα ως μέτρο πρόληψης για τον κοροναϊό. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί πολλά μπαρ και εστιατόρια στο κλείσιμο. 


Ο CEO της εταιρείας, Carlos Brito, σε δηλώσεις του στο CNBC είπε πώς «η επιχείρησή μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εστίαση, τη νυχτερινή ζωή και την παρέα με φίλους και προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στην κανονικότητα» ενώ πρόσθεσε ότι «η απόδοσή μας το 2019 ήταν κάτω από τις προβλέψεις και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα».

Με πληροφορίες από Ιndependent

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Δε νομιζω να επεσαν εξω. Το 2019 ειχαν τζιρο οσο το 25% του ΑΕΠ της Ελλαδας:1. Anheuser-Busch InBev's 2019 Revenue Tops $52 Billion2. https://en.wikipedia.org/wiki/InBev3. https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Greece
Για τους μάνατζερ, τους Golden Boys καταστροφή είναι. Κανονικά μετά απ αυτή τη περικοπή θα έπρεπε να παραιτηθεί και να πάει σε καμιά άλλη εταιρία της προκοπής που να δίνει έστω 25.000 δολλάρια τον μήνα και κάνα μπόνους - ψίχουλο έστω - ύψους 10.000 τον μήνα. Αλλά που να ξέρεις από τέτοια δράματα εσύ που ανήκεις στην απλή πλέμπα με τον μισθουλάκο σου. Πέρα απ την πλάκα, αποτελεί απόδειξη ότι η περαιτέρω κερδοφορία της εταιρίας απασχολεί την ηγεσία μόνο και μόνο για το εαν θα μπορούν να δίνουν αυξήσεις και προνόμια στον εαυτό τους ή όχι. Βλέπουμε εταιρίες να αυξάνουν την κερδοφορία τους κάθε χρόνο (ΝΑΙ και στην Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις) αλλά ο μισθός των απλών εργαζομένων δεν ανεβαίνει ούτε κατά ένα ευρώ.