Η Ισπανία βάζει «κόφτη» στα κλιματιστικά- Με κλειστές πόρτες τα καταστήματα

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στην Ισπανία: «Κόφτης» στα κλιματιστικά, καταστήματα με κλειστές πόρτες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Miguel Oses
0

Μέτρα για τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας ανακοίνωσε η κυβέρνησης της Ισπανίας.

Γραφεία, καταστήματα και χώροι φιλοξενίας δεν θα πρέπει να ρυθμίζουν τα κλιματιστικά τους κάτω από τους 27 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι και άνω των 19 βαθμών το χειμώνα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα εξοικονόμησης. 

Τα καταστήματα, επίσης, υποχρεούνται να κρατούν κλειστές τις πόρτες τους και τα συστήματα θέρμανσης πρέπει να ελέγχονται πιο συχνά ώστε να επιβεβαιώνεται η σωστή λειτουργία τους, είπε η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Τερέσα Ριμπέρα. 

Ακόμα, ανακοινώθηκε, το κλείσιμο των φώτων στις βιτρίνες των καταστημάτων μετά τις 22:00, αλλά δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή όσον αφορά στον οδοφωτισμό. 

Τα μέτρα εντάχθηκαν σε νομοσχέδιο με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση φυσικού αερίου της χώρας κατά 7%, σύμφωνα με τις πρόσφατες ενεργειακές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον περιορισμό της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την Ριμπέρα, οι παραπάνω προβλέψεις θα έχουν ισχύ έως και τον Νοέμβριο του 2023.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοινώνοντας τα μέτρα, έκανε το εξής σχόλιο: «Μπαίνεις σε ένα εμπορικό κέντρο και καταλαβαίνεις ότι η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή». 

Τα ισπανικά δημόσια ιδρύματα εφαρμόζουν ήδη παρόμοιους κανονισμούς εξοικονόμησης ενέργειας.

Η κυβέρνηση επεσήμανε πως τα μέτρα δεν θα βοηθήσουν μόνο στην επίτευξη του ενεργειακού στόχου, αλλά και να μειώσουν τους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Διεθνή / ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το πρώτο νομοσχέδιο για βοήθεια 95 δισ. δολαρίων σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τα 60 δισ. δολάρια στο Κίεβο - Εκτός της βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν, το νομοσχέδιο προβλέπει νέους περιορισμούς στο TikTok
NEWSROOM