Με πτήσεις τσάρτερ επιστρέφουν στη Μόσχα από την Κούβα πάνω από 900 Ρώσοι τουρίστες

Με πτήσεις τσάρτερ επιστρέφουν στη Μόσχα από την Κούβα πάνω από 900 Ρώσοι τουρίστες Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Πάνω από 900 Ρώσοι τουρίστες, από τους πάνω από συνολικά 5.000 που παρέμεναν στην Κούβα μετά τις κυρώσεις για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιβιβάστηκαν το βράδυ της Κυριακής σε πτήσεις τσάρτερ, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Ένα στέλεχος του αεροδρομίου του Βαραδέρο, ενός θέρετρου στα ανατολικά της Αβάνας, είπε στους δημοσιογράφους ότι 927 Ρώσοι επιβάτες πέταξαν την Κυριακή για τη Μόσχα και άλλοι 940 θα επιστρέψουν σήμερα στη χώρα τους.

«Φτάσαμε στις 25 Φεβρουαρίου, αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τις διακοπές μας και δεν θα αποζημιωθούμε», διαμαρτυρήθηκε ο 48χρονος Αλεξέι Νεκράσεβιτς, που ταξίδεψε στην Κούβα μαζί με τη σύζυγό του. «Είναι κρίμα που έπρεπε να φύγουμε νωρίτερα, δεν ξεκουραστήκαμε αρκετά, αλλά τι να κάνουμε;» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα επίσημα κουβανικά μέσα ενημέρωσης, 5.570 Ρώσοι τουρίστες αποκλείστηκαν στο νησί αφού οι ρωσικές εταιρείες Aeroflot, Azur Air και Nordwind διέκοψαν τις πτήσεις τους. Η Κούβα βασιζόταν στους Ρώσους επισκέπτες (146.151 το 2021) ώστε να δώσει ώθηση στον τουρισμό της, μια βασική πηγή συναλλάγματος, μετά την πανδημία.

Περίπου 15.000 Ρώσοι και 2.000 Ουκρανοί τουρίστες έχουν μπλοκαριστεί για τον ίδιο λόγο στη Δομινικανή Δημοκρατία. Μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων δέχτηκαν να τους φιλοξενήσουν μέχρι να βρεθεί μια λύση για τον επαναπατρισμό τους.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Διεθνή / Συναγερμός στην Κίνα για την «πλημμύρα του αιώνα» - Απειλούνται 127 εκατ. άνθρωποι

Οι κάτοικοι στην Γκουανγκντόνγκ βρίσκονται σε υψηλό συναγερμό για πλημμύρες - Οι αρχές προβλέπουν ότι το νερό θα φτάσει σε επίπεδα που παρατηρούνται «μία φορά στα εκατό χρόνια»
NEWSROOM