Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν αναγκαία μέτρα για την αποτροπή οικονομικής αστάθειας

Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν αναγκαία μέτρα για την αποτροπή οικονομικής αστάθειας Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να λάβουν αναγκαία μέτρα για την αποτροπή χρηματοπιστωτικής και οικονομικής αστάθειας που μπορεί να πυροδοτηθεί από την εξάπλωση του κοροναϊού.

«Η Ευρώπη είναι ενωμένη και πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι βιώνουμε μια έκτακτη κρίση σήμερα που απαιτεί έκτακτη αντίδραση», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά από μια τηλεδιάσκεψη που είχαν Ευρωπαίοι ηγέτες για τον συντονισμό των μέτρων απέναντι στον κοροναϊό.

Αντιμετωπίζοντας τον κορoναϊό, η Ευρώπη κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για την υγεία των πολιτών της. έγραψε  σε ένα tweet κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Εν όψει του κοροναϊού, δεν αφήνουμε περιθώρια για αστάθεια. Η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για την υγεία και την οικονομία», πρόσθεσε.



Υπενθυμίζεται πως η επιδημία του  κοροναϊού έχει προκαλέσει 33 θανάτους στη Γαλλία, ενώ σε 1.784 ανέρχεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ήτοι 372 επιπλέον κρούσματα και η μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα 24 ωρών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μεταξύ των ασθενών, 86 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε ο Ζερόμ Σαλμόν, ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.

Εκ των 33 νεκρών, όλοι τους ήταν ενήλικες και 23 εξ αυτών ήταν άνω των 75 ετών, εξήγησε ο Σαλμόν, ενώ επισήμανε ότι το «98%» των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον Covid-19 έχει θεραπευτεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM