Μαϊάμι: Αγωνία για τον 21χρονο Έλληνα που αγνοείται- Έκκληση από την θεία του

Μαϊάμι: Αγωνία για τον 21χρονο Έλληνα που αγνοείται- Έκκληση από την θεία του Facebook Twitter
0

Ώρες αγωνίας ζει η οικογένεια του 21χρονου Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των 150 αγνοουμένων μετά την κατάρρευση της 12ώροφης πολυκατοικία στις 24 Ιουνίου στο Μαϊάμι.

H Patty Jo Miller, θεία του 21χρονου στέλνει το δικό της μήνυμα, με ευχή να βρεθεί άμεσα ο ανιψιός της.

«Σας παρακαλώ, προσευχηθείτε για ένα θαύμα. Ο ανιψιός του ήταν στο κτίριο που κατέρρευσε στο Μαϊάμι. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε να επιζήσει. Μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα νέο», έγραψε σε μήνυμα στο Facebook.


 

Η οικογένειά του Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου, που είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt του Νάσβιλ, ζει στο Τέξας και έχει καταγωγή από Ξάνθη και Θεσσαλονίκη, ενώ ο 21χρονος σκόπευε να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι μαζί με την αδελφή του για πρώτη φορά την Ελλάδα.

«Ο γιος μου, ο Κώστας, μου το έκρυβε μέχρι σήμερα επειδή επρόκειτο την Δευτέρα να κάνω μια εγχείρηση. Σήμερα μου είπε όμως την αλήθεια. Ο εγγονός μου πήγε στο Μαϊάμι για διακοπές. Ήταν καλεσμένος στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου του γιου μου. Είναι αριστούχος φοιτητής με υποτροφία και απίστευτος αθλητής, τέλειος χαρακτήρας», δήλωσε ο παππούς του 21χρονου. 
 

Ο πατέρας του 21χρονου ομογενή, μιλώντας στη Wall Street Journal δήλωσε: «Περιμένω τους δύο καλύτερους φίλους μου - ένας από αυτούς είναι ο 21χρονος γιος μου. Είμαι συντετριμμένος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ανδρέας επισκέφθηκε το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος. Ο πατέρας είπε ότι είχε την ελπίδα ότι ο φίλος του και ο γιος του που είναι αθλητής, θα βρεθούν ζωντανοί, ωστόσο σημείωσε πως «προετοιμάζει τον εαυτό του για άσχημα νέα».

Ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης 12ώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, στο Μαϊάμι της Φλόριντα, αυξήθηκε σε εννέα νεκρούς, ενώ 150 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές θα χρειαστεί πολύμηνη έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής, αλλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα έκθεση ειδικού που είχε κληθεί για επιθεώρηση του κτιρίου το 2018, κάνουν λόγο για μεγάλες δομικές ζημιές λόγω διάβρωσης και υγρασίας στα θεμέλια της πολυκατοικίας, που είναι κοντά στη θάλασσα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM