Λωρίδα της Γάζας: Η Γαλλία θα στείλει και δεύτερο ελικοπτεροφόρο πλοίο

Λωρίδα της Γάζας: Η Γαλλία θα στείλει και δεύτερο ελικοπτεροφόρο πλοίο Facebook Twitter
Το ελικοπτεροφόρο πλοίο Dixmude - Φωτ.: EPA
0

Με στόχο να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στους ανθρώπους της Λωρίδας της Γάζας, η Γαλλία θα στείλει ένα δεύτερο ελικοπτεροφόρο πλοίο στα ανοιχτά των ακτών του θύλακα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνού, η Γαλλία θα προχωρήσει στην εν λόγω κίνηση, καθώς συνεργάζεται με τις αρχές του Ισραήλ και της Αιγύπτου, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος για να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στους ανθρώπους που πλήττονται από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ίδιος επισκέφθηκε στον Λίβανο τους Γάλλους κυανόκρανους της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL) και μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info είπε ότι θα αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο το ελικοπτεροφόρο Dixmude. Επίσης, ο Σεμπαστιάν Λεκορνού είπε ότι έστειλε μηνύματα τόσο προς τη Χεζμπολάχ όσο και προς το Ισραήλ, με τα οποία προτρέπει και τις δύο πλευρές να μην κάνουν κάποια ενέργεια που θα καθιστούσε αδύνατον για την UNIFIL να επιτελέσει το έργο της.

Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι έχει ήδη στείλει στην περιοχή το ελικοπτεροφόρο Tonnerre, με αποστολή να στηρίξει τα νοσοκομεία της Γάζας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

ΟΗΕ: Επλήγησαν 4 σχολεία στη Λωρίδα της Γάζας – 23 θάνατοι

Την ώρα που εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι τέσσερα από τα σχολεία του στον πολιορκημένο θύλακα, στα οποία στεγάζονται εκτοπισμένοι από τον πόλεμο, επλήγησαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς. Πρόκειται για βομβαρδισμούς τους οποίους η Χαμάς αποδίδει στο Ισραήλ.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), ανακοίνωσε πως το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους 23 άνθρωποι. Η ίδια υπηρεσία διευκρίνισε ότι επλήγησαν δύο σχολεία μέσα στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Τζαμπάλια και της Αλ Σάτι, στο βόρειο τμήμα της Γάζας, καθώς και άλλα δύο στο Μπουρέιτζ, νοτιότερα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα νωρίτερα σήμερα έκανε λόγο για 27 νεκρούς σε ισραηλινό βομβαρδισμό κοντά στο σχολείο της UNRWA στην Τζαμπάλια και για άλλους πέντε στον καταυλισμό Αλ-Σάτι. Δεν αναφέρθηκε στα σχολεία που επλήγησαν στο Μπουρέιτζ. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα από την πλευρά της έκανε λόγο για 15 νεκρούς σε βομβαρδισμό στον καταυλισμό αυτό, χωρίς να γίνει μνεία στα σχολεία της UNRWA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM
Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM