Λωρίδα της Γάζας: Η Γαλλία θα στείλει και δεύτερο ελικοπτεροφόρο πλοίο

Λωρίδα της Γάζας: Η Γαλλία θα στείλει και δεύτερο ελικοπτεροφόρο πλοίο Facebook Twitter
Το ελικοπτεροφόρο πλοίο Dixmude - Φωτ.: EPA
0

Με στόχο να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στους ανθρώπους της Λωρίδας της Γάζας, η Γαλλία θα στείλει ένα δεύτερο ελικοπτεροφόρο πλοίο στα ανοιχτά των ακτών του θύλακα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνού, η Γαλλία θα προχωρήσει στην εν λόγω κίνηση, καθώς συνεργάζεται με τις αρχές του Ισραήλ και της Αιγύπτου, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος για να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στους ανθρώπους που πλήττονται από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ίδιος επισκέφθηκε στον Λίβανο τους Γάλλους κυανόκρανους της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL) και μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info είπε ότι θα αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο το ελικοπτεροφόρο Dixmude. Επίσης, ο Σεμπαστιάν Λεκορνού είπε ότι έστειλε μηνύματα τόσο προς τη Χεζμπολάχ όσο και προς το Ισραήλ, με τα οποία προτρέπει και τις δύο πλευρές να μην κάνουν κάποια ενέργεια που θα καθιστούσε αδύνατον για την UNIFIL να επιτελέσει το έργο της.

Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι έχει ήδη στείλει στην περιοχή το ελικοπτεροφόρο Tonnerre, με αποστολή να στηρίξει τα νοσοκομεία της Γάζας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

ΟΗΕ: Επλήγησαν 4 σχολεία στη Λωρίδα της Γάζας – 23 θάνατοι

Την ώρα που εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι τέσσερα από τα σχολεία του στον πολιορκημένο θύλακα, στα οποία στεγάζονται εκτοπισμένοι από τον πόλεμο, επλήγησαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς. Πρόκειται για βομβαρδισμούς τους οποίους η Χαμάς αποδίδει στο Ισραήλ.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), ανακοίνωσε πως το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους 23 άνθρωποι. Η ίδια υπηρεσία διευκρίνισε ότι επλήγησαν δύο σχολεία μέσα στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Τζαμπάλια και της Αλ Σάτι, στο βόρειο τμήμα της Γάζας, καθώς και άλλα δύο στο Μπουρέιτζ, νοτιότερα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα νωρίτερα σήμερα έκανε λόγο για 27 νεκρούς σε ισραηλινό βομβαρδισμό κοντά στο σχολείο της UNRWA στην Τζαμπάλια και για άλλους πέντε στον καταυλισμό Αλ-Σάτι. Δεν αναφέρθηκε στα σχολεία που επλήγησαν στο Μπουρέιτζ. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα από την πλευρά της έκανε λόγο για 15 νεκρούς σε βομβαρδισμό στον καταυλισμό αυτό, χωρίς να γίνει μνεία στα σχολεία της UNRWA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM