Λωρίδα της Γάζας: «Εκτός λειτουργίας» το νοσοκομείο Νάσερ, μάχες γύρω από αυτό

Λωρίδα της Γάζας: «Εκτός λειτουργίας» το νοσοκομείο Νάσερ, μάχες γύρω από αυτό Facebook Twitter
Φωτ.: X/ IDF
0

«Εντελώς εκτός λειτουργίας» είναι πλέον το νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς, το δεύτερο μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας του θύλακα, που ελέγχεται από τη Χαμάς. 

«Υπάρχουν μόνο τέσσερις ομάδες γιατρών και 25 μέλη του προσωπικού που παρέχουν φροντίδα σε ασθενείς» στο νοσοκομείο Νάσερ στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, εξήγησε ο Άσραφ αλ Κίντρα.

«Το ιατρικό συγκρότημα Νάσερ αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της υγειονομικής περίθαλψης στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Η διακοπή της λειτουργίας του ισοδυναμεί με θανατική ποινή για εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη Χαν Γιούνις και τη Ράφα», υπογράμμισε ο αλ Κίντρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το νοσοκομείο τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω αφενός της έλλειψης καυσίμων και αφετέρου των συγκρούσεων που μαίνονται στη γύρω περιοχή, στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Μέχρι τώρα το Νάσερ ήταν το μεγαλύτερο εν λειτουργία νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτή την εβδομάδα το πολιόρκησε ο ισραηλινός στρατός και την Πέμπτη οι ειδικές δυνάμεις έκαναν έφοδο. 

Οι μάχες αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν σήμερα ότι σκότωσαν δεκάδες μαχητές της Χαμάς αλλά και ότι κατασχέθηκαν πολλά όπλα, σε μάχες που έγιναν στη Λωρίδα της Γάζας χθες. 

Το Ισραήλ έχει επικεντρώσει τις επιχειρήσεις στη Χαν Γιουνίς, όπου- σύμφωνα με την ανακοίνωση των IDF- τα στρατεύματα ενεπλάκησαν σε μάχες με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και της αεροπορίας. «Στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας δεκάδες τρομοκράτες εξοντώθηκαν και μεγάλες ποσότητες όπλων κατασχέθηκαν», ανέφερε η ανακοίνωση. Οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους μέσα και γύρω από το νοσοκομείο Νάσερ, ανέφεραν ακόμη οι IDF.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Διεθνή / ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Η ΕΕ εγκρίνει το SAFE, νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 150 δισ. ευρώ για κοινές αμυντικές προμήθειες, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στήριξη της Ουκρανίας – Ποιες χώρες συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Διεθνή / Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Η Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (CEA) διέθεσε 90.000 ευρώ για να αντικρούσει έρευνα που υποστηρίζει ότι οι πυρηνικές δοκιμές στη Γαλλική Πολυνησία υπερεκτιμήθηκαν, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων
LIFO NEWSROOM
Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Διεθνή / Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη επιδεινώνεται, με εκατομμύρια εκτοπισμένα άτομα και εκατομμύρια άλλους να αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια
LIFO NEWSROOM