Λαβρόφ για εξαγωγές σιτηρών Ουκρανίας: Θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των πλοίων, σε συνεργασία με την Τουρκία

Λαβρόφ για εξαγωγές σιτηρών Ουκρανίας: Θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των πλοίων, σε συνεργασία με την Τουρκία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MAXIM SHEMETOV/POOL
0

Στην Άγκυρα βρίσκεται ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν μετά τη συνάντησή τους, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας αναφέρθηκε στο ζήτημα των εξαγωγών των σιτηρών της Ουκρανίας.

Όπως τόνισε, το Κίεβο φέρει την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος σχετικά με την επανέναρξη των αποστολών. Η λύση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η αποναρκοθέτηση των λιμανιών της.

Η Ρωσία δεν οφείλει να κάνει καμία κίνηση, καθώς έχει ήδη εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις της, τόνισε ο Λαβρόφ. 

 

«Λέμε καθημερινά πως είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε για την ασφάλεια των πλοίων που φεύγουν από τα ουκρανικά λιμάνια και κινούνται προς τον Κόλπο του Βοσπόρου. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε σε συνεργασία με τους Τούρκους συνεργάτες μας» τόνισε. 

«Για την επίλυση του προβλήματος, το μόνο απαραίτητο είναι οι Ουκρανοί να επιτρέψουν από τα πλοία να βγουν από τα λιμάνια, είτε με την αποναρκοθέτησή τους είτε με τη χάραξη ασφαλών διαδρόμων, δεν απαιτείται τίποτε άλλο». 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, παράλληλα, δήλωσε πως το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών για διάνοιξη διαδρόμου για την επανεκκίνηση των εξαγωγών είναι λογικό και απαιτεί συζητήσεις μεταξύ όλων των πλευρών. 

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για κλοπή των σιτηρών της από πόλεις λιμάνια που έχουν πέσει στα χέρια της από την έναρξη της εισβολής τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM