Κένυα: Μετά τους 22 νεκρούς διαδηλωτές ο πρόεδρος αποσύρει το νομοσχέδιο για αυξήσεις φόρων

Κένυα: Στους 23 οι νεκροί διαδηλωτές - Αποσύρεται το επίμαχο φορολογικό νομοσχέδιο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σε τουλάχιστον 22 ανέρχονται οι νεκροί διαδηλωτές από αστυνομικά πυρά στην Κένυα, με τον πρόεδρο της χώρας Ουίλιαμ Ρούτο να «παγώνει» την επικύρωση του νομοσχεδίου που προβλέπει φορολογικές αυξήσεις. 

Μετά τις διαδηλώσεις που οδήγησαν στον θάνατο 22 ανθρώπων, ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο δεν επικύρωσε το άκρως αμφιλεγόμενο φορολογικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, το έστειλε πίσω στο κοινοβούλιο για τροπολογίες, όπως μετέδωσαν η κενυάτικη εφημερίδα Star και το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KTN News. Σε διάγγελμά του προς το έθνος, τόνισε ότι είναι σαφές πως οι Κενυάτες «δεν θέλουν καμία σχέση» με το νομοσχέδιο, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υπογράψει το νομοσχέδιο.

Ο Ρούτο διαβεβαίωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει διάλογο με τους νέους, οι οποίοι βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων, των μεγαλύτερων που έχουν πλήξει τη χώρα από τότε που εξελέγη το 2022 με πρόγραμμα υπέρ των φτωχών εργαζομένων της Κένυας. «Ακούσαμε τον λαό της Κένυας που είπε δυνατά ότι δεν θέλει καμία σχέση με αυτό το νομοσχέδιο. Και ως εκ τούτου, δεν θα το υπογράψω και στη συνέχεια θα αποσυρθεί. Ο λαός μίλησε» τόνισε, στο τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Κένυα: Στους 23 οι νεκροί διαδηλωτές - Αποσύρεται το επίμαχο φορολογικό νομοσχέδιο Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Κένυας, Ουίλιαμ Ρούτο - Φωτ.: EPA

Σύμφωνα με την κρατικά χρηματοδοτούμενη Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κένυας (KNHRC), 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν χθες, Τρίτη (25/6) γύρω από το κοινοβούλιο και αργότερα ορισμένοι από τους διαδηλωτές εισέβαλαν στα κτίρια του κοινοβουλίου, λίγα λεπτά αφότου οι βουλευτές ψήφιζαν το νομοσχέδιο για φορολογικές αυξήσεις.

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM