Κατηγορούμενοι για τρομοκρατία και αντιμέτωποι με ισόβια οι δύο πρώτοι ύποπτοι για τη σφαγή στη Μόσχα

Κατηγορούμενοι για τρομοκρατία και αντιμέτωποι με ισόβια οι δύο πρώτοι ύποπτοι για τη σφαγή στη Μόσχα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι δύο πρώτοι ύποπτοι της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, κατά την οποία 137 σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 150 τραυματίστηκαν, κατηγορούνται για τρομοκρατία και αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μπασμάνι στη Μόσχα κατονόμασε τους υπόπτους ως Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ και Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα.

Για τον πρώτο ύποπτο το δικαστήριο αποφάσισε να τεθεί υπό κράτηση τουλάχιστον για δύο μήνες εν αναμονή της δίκης, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax. Αυτός ο πρώτος φερόμενος ως δράστης τέθηκε υπό κράτηση έως τις 22 Μαΐου -- περίοδος που μπορεί να παραταθεί εν αναμονή της δίκης του, ανακοίνωσε το δικαστήριο του Μπασμάνι.

Ο ύποπτος που φέρεται να είναι γεννημένος στο Τατζικιστάν «παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του». Συνολικά, οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη 11 ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις έχουν χαρακτηριστεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας «άμεσα εμπλεκόμενοι» στη σφαγή στο Crocus City Hall, το βράδυ της Παρασκευής (22/3).

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν, ή αλλιώς ISIS-K, μία από τις σημαντικότερες εναπομείνασες θυγατρικές του Ισλαμικού Κράτους που μέχρι πρότινος στοχοθετούσε τη σιιτική κοινότητα σε Αφγανιστάν,Ιράκ και Πακιστάν. Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι τέσσερις δράστες της σφαγής της τρομοκρατικής επίθεσης φαίνεται να είναι υπήκοοι του Τατζικιστάν, του φτωχότερου κράτους της Κεντρικής Ασίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «φωτογράφισε» την Ουκρανία παρά την ανάληψη της ευθύνης, δηλώνοντας ότι οι τέσσερις άνδρες που πραγματοποίησαν το χτύπημα κατευθύνονταν προς την Ουκρανία, όταν συνελήφθησαν. Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε μάλιστα μέσω της πλατφόρμας Telegram ένα βίντεο διάρκειας 1 λεπτού και 31 δευτερολέπτων, στο οποίο καταγράφονται σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή που οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως μέσα στο Crocus City Hall του Κρασνογκόρσκ, σκορπώντας παντού τον θάνατο.  

«Η Ρωσία θα στοχοποιήσει αυτούς που βρίσκονται πίσω από τους πυροβολισμούς από όπου κι αν προέρχονται και όποιοι κι αν είναι» δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ την Παρασκευή -μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη ρωσική πρωτεύουσα- ανέφερε πως αυτοί που σχεδίασαν την επίθεση πρέπει να κυνηγηθούν και να σκοτωθούν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Διεθνή / «Νιώθεις σαν σε παραμύθι»: 10 από τα πιο εντυπωσιακά δεντρόσπιτα στον κόσμο

Χτισμένα ανάμεσα στα κλαδιά ενός δέντρου, τα δεντρόσπιτα συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας έναν χώρο που μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στη γη και τον ουρανό
THE LIFO TEAM
Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Διεθνή / Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Nομικοί εκπρόσωποι της Μινεσότα χαρακτήρισαν την κατάσταση «χωρίς προηγούμενo», περιγράφοντας τους πράκτορες σαν «στρατό» που συμμετέχει σε «εκτεταμένες παράνομες βίαιες ενέργειες»
THE LIFO TEAM