Κατηγορούμενοι για τρομοκρατία και αντιμέτωποι με ισόβια οι δύο πρώτοι ύποπτοι για τη σφαγή στη Μόσχα

Κατηγορούμενοι για τρομοκρατία και αντιμέτωποι με ισόβια οι δύο πρώτοι ύποπτοι για τη σφαγή στη Μόσχα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι δύο πρώτοι ύποπτοι της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, κατά την οποία 137 σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 150 τραυματίστηκαν, κατηγορούνται για τρομοκρατία και αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μπασμάνι στη Μόσχα κατονόμασε τους υπόπτους ως Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ και Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα.

Για τον πρώτο ύποπτο το δικαστήριο αποφάσισε να τεθεί υπό κράτηση τουλάχιστον για δύο μήνες εν αναμονή της δίκης, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax. Αυτός ο πρώτος φερόμενος ως δράστης τέθηκε υπό κράτηση έως τις 22 Μαΐου -- περίοδος που μπορεί να παραταθεί εν αναμονή της δίκης του, ανακοίνωσε το δικαστήριο του Μπασμάνι.

Ο ύποπτος που φέρεται να είναι γεννημένος στο Τατζικιστάν «παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του». Συνολικά, οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη 11 ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις έχουν χαρακτηριστεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας «άμεσα εμπλεκόμενοι» στη σφαγή στο Crocus City Hall, το βράδυ της Παρασκευής (22/3).

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν, ή αλλιώς ISIS-K, μία από τις σημαντικότερες εναπομείνασες θυγατρικές του Ισλαμικού Κράτους που μέχρι πρότινος στοχοθετούσε τη σιιτική κοινότητα σε Αφγανιστάν,Ιράκ και Πακιστάν. Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι τέσσερις δράστες της σφαγής της τρομοκρατικής επίθεσης φαίνεται να είναι υπήκοοι του Τατζικιστάν, του φτωχότερου κράτους της Κεντρικής Ασίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «φωτογράφισε» την Ουκρανία παρά την ανάληψη της ευθύνης, δηλώνοντας ότι οι τέσσερις άνδρες που πραγματοποίησαν το χτύπημα κατευθύνονταν προς την Ουκρανία, όταν συνελήφθησαν. Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε μάλιστα μέσω της πλατφόρμας Telegram ένα βίντεο διάρκειας 1 λεπτού και 31 δευτερολέπτων, στο οποίο καταγράφονται σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή που οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως μέσα στο Crocus City Hall του Κρασνογκόρσκ, σκορπώντας παντού τον θάνατο.  

«Η Ρωσία θα στοχοποιήσει αυτούς που βρίσκονται πίσω από τους πυροβολισμούς από όπου κι αν προέρχονται και όποιοι κι αν είναι» δήλωσε νωρίτερα σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ την Παρασκευή -μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη ρωσική πρωτεύουσα- ανέφερε πως αυτοί που σχεδίασαν την επίθεση πρέπει να κυνηγηθούν και να σκοτωθούν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΕΝΕΙ

Διεθνή / Χαμενεΐ μετά τις νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ: «Το σχέδιο του εχθρού είναι να δημιουργήσει διχασμούς για να αντισταθμίσει τις ήττες»

Εκτεταμένες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με νεκρούς - Προειδοποιήσεις της Τεχεράνης μετά τα «αμυντικά» χτυπήματα των ΗΠΑ και παρέμβαση Κάλας για «πολύ επικίνδυνη ζώνη»
THE LIFO TEAM
Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM