Ιταλία: Βρήκαν βόμβα του Β' Παγκοσμίου σε ποταμό του οποίου η στάθμη υποχωρεί λόγω ξηρασίας

Ιταλία: Βρήκαν βόμβα του Β' Παγκοσμίου σε ποταμό του οποίου η στάθμη υποχωρεί λόγω ξηρασίας Facebook Twitter
Το αποκλεισμένο σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα στις όχθες του Πάδου - Φωτ.: Getty Images.
0

Μια απροσδόκητη ανακάλυψη προκάλεσε η ξηρασία που πλήττει την Ιταλία με τα νερά του ποταμού Πάδου να φτάνουν σε τόσο χαμηλά επίπεδα ώστε στα ξεραμένα σημεία του να εμφανίζεται μια βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εξουδετέρωσαν τη βόμβα 450 κιλών με ελεγχόμενη έκρηξη. Η βόμβα ανακαλύφθηκε στις 25 Ιουλίου κοντά στο βόρειο χωριό Borgo Virgilio.

«Η βόμβα βρέθηκε από ψαράδες στην όχθη του ποταμού Πάδου λόγω της μείωσης της στάθμης του νερού που προκλήθηκε από την ξηρασία», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μάρκο Νάσι.

Βέβαια, η εξουδετέρωση της βόμβας δεν αποτέλεσε απλή υπόθεση. Σύμφωνα με τον στρατό περίπου 3.000 άνθρωποι που κατοικούσαν σε κοντινή απόσταση εκκένωσαν τις κατοικίες τους. Παράλληλα, έκλεισε ο εναέριος χώρος της περιοχής ενώ σταμάτησε και η ναυσιπλοΐα κατά μήκος αυτού του τμήματος της πλωτής οδού. Μια κοντινή σιδηροδρομική γραμμή και ένας αυτοκινητόδρομος σταμάτησαν επίσης τη λειτουργία τους. 

«Στην αρχή, μερικοί από τους κατοίκους είπαν ότι δε θα μετακινηθούν, αλλά τις τελευταίες ημέρες πείσαμε τους πάντες», είπε ο δήμαρχος του Borgo Virgilio, Φραντσέσκο Απόρτι. 

Η Ιταλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον περασμένο μήνα για τις περιοχές γύρω από τον Πάδο, που είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της χώρας λόγω της χειρότερης ξηρασίας εδώ και 70 χρόνια.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ